Worlds: kiegyensúlyozatlan csoportok
2014. szeptember 09. írta: Hodini

Worlds: kiegyensúlyozatlan csoportok

Worlds 2014 Groups.jpg

Tegnap este egy mini-show keretében fény derült az idei League of Legends világbajnokság csoportbeosztására. Számomra elsőre furcsa volt, hogy nem kalapokból húzkodtak ki kis golyókat mint bármelyik labdarúgó esemény sorsolásánál, mert így kicsit olyan érzésem volt, hogy előre összeállították a csoportokat. Ráadásul ezt csak megerősíti, hogy kicsit unbalanced lett az elosztás, cáfoljatok meg, ha ti nem így érzitek. De menjünk sorban, nézzük, hogy oszlik el a 16 csapatos mezőny, a végén pedig összeírtam a szerintem várható negyeddöntő párosítást.

A-Csoport:
Dark Passage (szabadkártyás)
ahq (GPL 2. hely)
Samsung White (OGN 2. hely)
Edward Gaming (LPL 1. hely)

Talán ez lett az egyik legkiegyenlítettebb és legkönnyebb csoport, nem igazán lehet megmondani, hogy melyik két csapat megy majd tovább. Ha tippelnem kéne, akkor a Samsung White az egyik és az EDG a másik, de titokban azért reménykedem, hogy a török Dark Passage megmutatja, hogy van LoL-élet a távol-keleten kívül is J

B-Csoport:
SK Gaming (EU LCS 3. hely)
Royal Club (LPL 2. hely)
Taipei Assassins (GPL. 1 hely)
Team SoloMid (NA LCS 1. hely)

Az egyik halálcsoport, itt aztán lesz dráma. Az SK valószínűleg nem fog sok vizet zavarni, az első két helyet pedig a TPA-TSM párharc fogja eldönteni. A TPA összesen 2 játékot vesztett a teljes nyári GPL szezonban, a döntőben szó szerint lemosták az ahq-t. A TSM pedig elképesztő mentális erőről tett tanúbizonyságot az NA LCS playoffban, nem véletlenül lettek nyári bajnokok.

C-Csoport:
LMQ (NA LCS 3. hely)
OMG (LPL 3. hely)
Fnatic (EU LCS 2. hely)
Samsung Blue (OGN 1. hely)

A legtöbb játékos szerint ez a legerősebb csoport, de szerintem nem. A Samsung Blue első helye gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen, a másik továbbjutó viszont szerintem vagy a Fnatic, vagy az OMG lesz, de xPeke-éknek nem lesz könnyű dolguk, ha innen tovább akarnak jutni. Nagyon készülnek és nagyon bizonyítani akarnak, reméljük, jobb formában lesznek, mint az EU LCS playoffban.

D-Csoport:
Alliance (EU LCS 1. hely)
C9 (NA LCS 2. hely)
Najin White Shield (OGN 3. hely)
Kabum (Szabadkártyás) 

Szerintem ez a másik halálcsoport, még akkor is, ha a Kabum nem fog sok vizet zavarni. A C9 csak nüansznyival maradt le az első helyről Észak-Amerikában, az Alliance-től pedig még a koreai csapatok is tartanak egy kicsit. A White Shield pedig sötét ló, tavasszal másodikak lettek Koreában, nyáron már nem voltak olyan jó formában. De persze ott sose lehet tudni, a koreai bajnokság talán a legszorosabb az egész világon. Ettől függetlenül, ha rossz napot fognak ki, nem fognak továbbjutni.

Szóval az én továbbjutó 8 csapatom:

A csoport:

  • Samsung Galaxy White
  • Edward Gaming

B csoport:

  • Team SoloMid
  • Taipei Assassins

C csoport:

  • Samsung Galaxy Blue
  • Fnatic

D csoport:

  • Alliance
  • Cloud 9


A fentiek fényében a negyeddöntők így néznének ki:

  • Samsung Galaxy White – Taipei Assassins
  • Team SoloMid – Edward Gaming
  • Samsung Galaxy Blue – Cloud 9
  • Fnatic - Alliance


Ti mást vártok továbbjutónak? Osszátok meg velem!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr436682477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szepi79 2014.09.17. 14:30:36

tényleg elég érdekes az A csoport, de szerintem nehezen lehetett volna úgy elosztani, hogy ne legyenek visszásságok.

a najin white shield-del kapcsolatban: az oké, hogy a nyári LCS-ben nem remekeltek, de a playoffban mindenkit ronggyá vertek. most csak az emlékeimből dolgozok, szóval előfordulhat, hogy lesznek pontatlanságok, de 1 olyan ellenfelük volt, aki ellen 0-2ből forditottak, a többit 3-0ra vertek, és ők hajitották ki a tavaly VB bajnok SK telekom1-et is. én abszolút nem irnám le őket.

szerintem a D csoportból a white shield lesz a biztos továbbjutó, és a c9 vs alliance fogja eldönteni, hogy ki még.
süti beállítások módosítása