Csúcsformában a világbajnoki címvédő
2014. május 12. írta: Hodini

Csúcsformában a világbajnoki címvédő

Az SKT veretlenül nyerte az All-Star gálát

"Ahhoz, hogy elvehesd egy koreai férfi lányát, először el kell verned StarCraft-ban" - hangzik a tréfás mondás. A StarCraft helyére azonban nyugodtan behelyettesíthetjük most már a a League of Legendset is.

A tavaszi és nyári LCS szezon közé beékelt All-Star gála a tavalyi világbajnok koreai SKTT1K győzelmét hozta: ugyanolyan 3-0-ás eredménnyel mosták le a pályáról az OMG-t, mint bő fél évvel ezelőtt a Royal Clubot a döntőben még akkor is, ha az első meccs szoros volt (a második és a harmadik meccs egyértelmű SKT dominanciát hozott)

all_star_finals.jpg

A koreai csapat dominanciája megkérdőjelezhetetlen, egyelőre úgy néz ki, nem fognak úgy járni, mint a 2012-es világbajnok Taipei Assassins (akik a gálán már a csoportkörben búcsúztak). Ami számomra szomorúbb volt, az az, hogy Európa, de még Amerika is messze van attól, hogy igazán megszorongassa a Koreát. Remélem, hogy ez őszig megváltozik és végre egy 5 meccses döntőt láthatunk majd. Bár a Fnaticnak volt egy meccse, ahol majdnem megvolt az SKT, de a majdnem itt olyan, mint fociban a kapufa. Nem véletlenül született meg a mém, hogy az amerikai Challenger I után a koreai Bronz V jön... :(

Maga a gála egyébként zseniális volt, négy ilyen napot lenyomni ennyire profin - le a kalappal a szervezők előtt. Hibátlan felvezetés, remekül elütötték az időt a meccsek között is az interjúkkal, poénokkal (külön kiemelném Phreak elemzését), az All-Star csapatok meccsei, valamint a közönség pedig megadták az egésznek a Show hangulatát. Nagyon kíváncsi vagyok már a hivatalos nézőszámokra, az első nap az induláskor csak a Twitch-en és a Youtube-on folyamatosan 400.000 fölött folt a nézőszám.

Külön öröm volt számomra a Pólusban megrendezett közvetítés Pierce kommentálásában. Sajnos nem tudtam elmenni, de a képek alapján nagy buli volt, várom, hogy készüljön róla videó is! Ezek azok a kezdeményezések, amelyeket szélesebb körben is népszerűbbé kell tenni ahhoz, hogy Magyarországon az eSport a mainstream kultúra részévé váljon. 

Nektek hogy tetszett az All-Star gála? Volt olyan eleme, ami nem tetszett? Mi a véleményetek a jelenlegi erőviszonyokról? Hogyan lehetne megszorítani a koreaiakat?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr256154796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása