4 európai országban rendezik az idei LoL világbajnokságot
2015. április 10. írta: Hodini

4 európai országban rendezik az idei LoL világbajnokságot

Azt már az év elején elhintette a fejlesztő Riot Games, hogy idén valahol Európában lesz a League of Legends világbajnoksága, most azonban már azt is tudjuk, hogy hol. A csoportmeccsek, a negyeddöntők, az elődöntők és végül a döntő sorrendben Párizsban, Londonban, Brüsszelben és Berlinben lesz, így a League körbejárja fél európát a vb-vel 2015. október 1. és 31. között.

A párizsi csoportmeccsek október 1-4., illetve október 8-11. között, (a tavalyihoz hasonlóan idén is 16 csapat játszik majd 4 csoportban, a csoportokból pedig a két legjobb jut majd tovább) a Le Dock Pullman csarnokban lesznek, ide kb. 3500-4000 ember fér be egyszerre. Ha megvannak a negyeddöntők párosításai, akkor irány a londoni Wembley Arena október 15-18. között, ahol több mint 12.000 szurkoló fogja valószínűleg percek alatt megtölteni a stadiont.

esl_katowice.jpgLoL rajongók az IEM katowicei állomásán 2015. márciusában - Forrás: Flickr

Pár nappal később megyünk tovább Brüsszelbe a Brussel Expo-ra, ahol négy legjobb csapatból kiderül, hogy kik játszanak majd a kb. 2 millió dollár összdíjazású vb döntőjében október 31-én a berlini - addigra átkeresztelt - Mercedes Benz Arénában. A stadion 17.000 ember befogadására képes, ami nagyjából a harmada annak, mint a tavalyi koreai vb-n a Sanghamnak, viszont figyelembe véve azt, hogy a Dota2 döntőjére, ami a frankfurti stadionban lesz és a 18.000 jegy 10 perc alatt fogyott el, szinte biztos, hogy 3 perc alatt teltház lesz majd. Nem is teljesen érthető a Riot lépése, van akkora az európai felvevőpiac, hogy megtöltsön egy 40-60.000-s stadiont itt is.

o2_berlin.jpegŐsszel kosárlabda helyett az elektronikus sportoké lesz a főszerep egy napra

Arról már nem is beszélve, hogy egyre népszerűbb az e-sport mérkőzések mozikban való közvetítése. Itthon már a két évvel ezelőtti vb döntőt is lehetett nézni a Lurdy-ban, tavaly már közel 1500-an nézték óriás kivetítőn, 5 moziteremben a végső összecsapást, idén viszont már a tavaszi bajnokság rájátszását is nyomon lehet majd követni Budapest mellett több vidéki nagyváros mozitermében is. Egyre többen hajlandóak felállni otthon a gép elől és részévé válni a több ezres, vagy épp tízezres tömegnek, hogy felfűtött hangulatban, együtt szurkoljanak kedvenc csapataiknak. Hogy csak egy példát mondjak, a márciusi IEM Katowice-i állomására a három nap alatt több mint 100.000 ember látogatott ki (amellett, hogy a legnépszerűbb meccseket több mint 1,5 millióan követték egyszerre a streamen).

Most pedig, hogy már magyar játékosa is van a profi ligának, még többen lesznek kíváncsiak az e-sport versenyekre itthon is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr247356332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.04.10. 17:52:06

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása