Magyarok irányítják a legjobb görög League of Legends csapatot
2016. október 19. írta: Hodini

Magyarok irányítják a legjobb görög League of Legends csapatot

Nemzetközi, magyar vonatkozású esport sikerekről általában csak akkor beszélünk, hogy ha valamilyen játékos vagy csapat kiemelkedő eredményt ér el. Vizicsacsi, Deadfox, a Pixel csapata, Zenborne, Horec – mind-mind játékosok. Azonban nem csak a gép előtt ülve lehet komoly nemzetközi karriert is elérni. IzpaH-t talán nem kell bemutatni, korábban a Fnatic és az H2K menedzsere is volt, mielőtt saját bizniszbe kezdett volna, míg The Minimalist a francia Vitality LoL csapatának magyar menedzsere. Most pedig itt van két fiatal, szintén magyar srác, akik az egyik legjobb görög csapat menedzsereiként készülnek a Challenger Seriesbe való bejutásra. Az anyagi és infrastrukturális háttér megvan, a több már csak munka és idő kérdése. A határ a csillagos ég.

13329526_831613643611056_8527940755788836471_o.jpgA görög Elysium csapata megnyeri az ESL SEC 3. évadát (kép: ESL SEC Facebook)

Korai remények, elmaradó eredmények

Aki már egy ideje követi a hazai League of Legends esport szcénát, annak ismerős lehet a Team HOPE csapata, akik 2015-ben elég sok magyar és kisebb nemzetközi LoL versenyt megnyertek (MondoCon, Real Gamers, OVS, EUW Go4LoL). Az akkori csapatból van pár ismerősen csengő név: bluerzor, Frather és geller a későbbi WonderStag e-Sports alapemberei voltak, sk1nzor jelenleg a Team Horizon Reapers-ben nyomja a középső ösvényen, Dugó pedig a Lolfoglalásról lehet ismerős, de még a mai napig fel-feltűnik a top hazai csapatokban.

A HOPE-nál persze nem csak a játékosokon, hanem a menedzsereken is nagy hangsúly volt, történetünk pedig velük kezdődik. Mikó Márton és P. Botond Zoltán is az akkori csapat menedzsmentjét alkották, de a lelkesedésüket nem tudták itthon eredményekre váltani, hiába próbálkoztak a rendezvényszervezéstől kezdve a blogoláson át médiafelület értékesítéssel, streameléssel és még sorolhatnánk.

Folytatás ITT: http://esport1.hu/news/2016/10/17/esport-leagueoflegends-magyarok-a-gorog-lol-esport-elvonalaban

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr1111820257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása