MINDEN, AMIT AZ IDEI LEAGUE OF LEGENDS VB-RŐL TUDNOD KELL!
2016. szeptember 29. írta: Hodini

MINDEN, AMIT AZ IDEI LEAGUE OF LEGENDS VB-RŐL TUDNOD KELL!

Magyar idő szerint pénteken hajnali 1 órakor kezdetét veszi az idei, szám szerint 6. League of Legends világbajnokság. A torna, ahogy már megszokhattuk, egy teljes hónapon keresztül tart majd, először a csoportkörökkel, majd a negyeddöntőkkel, elődöntőkkel és végül a döntővel október 29-én, szombaton, szintén hajnal 1 órától. League esport fanok, tárazzatok be energiaitalból, mert októberben nem alszotok!

Hol zajlik az idei világbajnokság?

Észak-Amerikában, azon belül is négy különböző városban, négy héten keresztül. A csoportmeccseket a san francisco-i Bill Graham Civic Auditoriumban lehet majd nyomon követni a helyszínen szeptember 30 és október 3., valamint október 7-10. között (magyar idő szerint).

A negyeddöntők a The Chicago Theatre-ben lesznek október 13-16. között, az elődöntők a híres Madison Square Gardenben, New Yorkban október 21-22-én, majd a finálé a Los Angelesben, a Staples Centerben nagyjából 20.000 néző előtt október 29-én.

Mennyit lehet nyerni?

A Riot az elmúlt években fixen 2 millió dollár körüli összeget osztott szét a résztvevők között, de ez - többek között a csapatok nyomására - idéntől megváltozik, ugyanis minden egyes, a világbajnokság hivatalos hőskinézete, Championship Zed megvásárlása után a Riot Games az vásárlás összegének 25%-át a nyereményalaphoz adja, erről itt írtunk részletesebben. Így a League of Legends történetében először, komolyabb nyereményalapra lehet számítani.

Kik az idei résztvevők?

A korábbi évekhez hasonlóan idén is 16 csapat küzd meg a végső győzelemért, a mezőny pedig a megszokott kvótarendszer alapján áll össze. Eszerint a négy nagy régió (EU, NA, Kína, Korea) 3-3 csapatot, míg Tajvan és a szabadkártyás (Wildcard) régiók 2-2 csapatot delegálnak a nemzetközi viadalra. A csapatokról részletes elemzést is készítettünk, ezért táblázatba szedtük őket a csoportbeosztás és kiemelés alapján (legfelül a legmagasabban kiemelttel). A halálcsoport egyértelműen a D jelű kvartett. (A még hiányzó csapatelemzéseket folyamatosan töltjük fel).

A csoport B csoport C csoport D csoport
ROX Tigers (KR) Flash Wolves (Tajvan) EDG (CN) TSM (NA)
G2 Esports (EU) SK Telecom (KR) ahq e-sports (Tajvan) RNG (CN)
CLG (NA) I May (CN) H2K (EU) Samsung (KR)
Albus Nox Luna (WC) Cloud 9 (NA) INTZ (WC) Splyce (EU)

 

Kik a legnagyobb esélyesek?

Feltehetően a koreaiak fognak dominálni az idei évben is, főleg a címvédő és kétszeres világbajnok SK Telecom, valamint a koreai nyári szezon győztese, a ROX Tigers. Észak-Amerikában az idei TSM-től a régió eddigi legjobb eredményét várják, ami egy elődöntő lenne, erre reális esély is van, míg - bár Európát mindenki leírta - a G2 is odaférkőzhet a legjobb 4 közé kis szerencsével. A legnagyobb talány a kínai régió, az EDG papíron nagyon erős, hiszen mérkőzést se vesztett a nyáron, de tavaly is hasonlóan erősen érkeztek, mégis leégtek már a csoportkörben. Az Esport1 szubjektív erősorrendjét itt találod.

Kik okozhatnak meglepetést?

A Cloud 9, bár csak 3. kiemeltként indul, meglepően erős a mostani metában, tavaly az ahq ejtette ki őket a csoportból, most minden bizonnyal a másik tajvani csapat, a Flash Wolves ellen fog eldőlni a továbbjutás sorsa. Érdemes lesz még a koreai Samsungra figyelni, akik szintén 3. kalapos csapat, de ők ejtették ki a részvételért azt a KT Rolstert, aki előtte a címvédő SKT-t győzte le Koreában.

Kik a legnagyobb hiányzók idén?

Csapatok szintjén a Fnatic, az Immortals és a KT Rolster, míg játékosok szintjén itt a Top5 listánk.

Melyik patch-en játsszák majd az idei vb-t? 

A 6.18-on, hogy mik a legfontosabb tudnivalók, arról mi is írtunk részleteiben, illetve itt egy videó:

Mi az idei vb himnusza?

A 2016-os Worlds hivatalos zenéjét ZEDD készítette, itt tudod meghallgatni, elég megosztó lett.

Hol nézhetem magyarul a mérkőzéseket?

A Magyar LoL TV a borzalmas idősáv ellenére is élőben közvetíti majd a mérkőzéseket a saját Twitch csatornáján.

És ha más nyelven szeretném nézni?

A Riot több opciót is ad: egyrészt nézheted a központi streamet ITT, de készülnek különleges közvetítésekkel is, ahol egy-egy meccsen vagy csak az egyik csapat szemszögéből, vagy bizonyos ösvények szemszögéből castolják majd a mérkőzéseket. Erről részletesebb infók ITT.

A cikk forrása: esport1.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr7211752867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása