Összeért a sport és az esport: FC Schalke 04 az LCS-ben
2016. május 17. írta: tronke1

Összeért a sport és az esport: FC Schalke 04 az LCS-ben

Végre nem csak az észak amerikai ligába fektetnek a klasszikus sportok csapatai: a német székhelyű FC Schalke 04 tegnapi közleményében prezentálta, hogy megveszi a korábban Elements néven futó EU LCS csapatát. A csapat tagjai jórészt azonosak, Eikát váltotta miden a UoL-t elhagyó Fox.

sc.jpg

Nagyon ráfér már az európai szcénára egy komoly befektető, a Schalke belépése pedig remélhetőleg az első ilyen lépés afelé, hogy az öreg kontinens utolérje az amerikaiakat támogatók és fizetések terén is. Mint ismeretes, az Egyesült Államokban egy játékos fizetése minimum 2-3x-osa egy európai játékos kereseténen, ezért nem véletlen, hogy nagyon sok európai tehetség inkább kiköltözik egy gyengébb csapatba a jobb anyagi lehetőség reményében. Ez pedig jelentősen megnehezíti a régió nemzetközi szereplését, hiszen ha nincs itt profi játékosállomány, akkor nem jönnek a nemzetközi eredmények sem.

schalke.jpg

"Az esport drasztikusan elindult a professzionalizmus irányába az elmúlt években. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy a játékosainknak a lehető legjobb edzési körülményeket biztosítsuk és teljesen integráljuk őket a klub életébe. - mondta Moritz Beckers-Schwarz, a Schalke igazgatóságának elnöke.

A közel 100 éves szervezet, amely messze híres a fiatalokat célzó képzéseiről, óriási erő lehet a bajnokságban, hiszen a labdarúgó háttércsapat munkáját (sportpszichológusok, elemzők stb.) itt is tudja majd alkalmazni, ezzel pedig emeli az európai régió színvonalát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr528724736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása