II. Esport Fest LoL döntő - Wonder Stag vs WiLD
2016. március 14. írta: tronke1

II. Esport Fest LoL döntő - Wonder Stag vs WiLD

A hétvégén került megrendezésre a második budapesti Esport Fest, ahol a döntőben félmillió forintért csapott össze a Wonder Stag e-Sports és a WiLD MultiGaming csapata egy Bo3 szériában.

esportfestcover.png

A két döntős csapatról szerintem különösebb hezitálás nélkül kijelenthetjük, hogy kis hazánk két legjobb League of Legends társulatával állunk szemben. A WSE fiúkat nem is olyan régen egészen az európai Challenger Series kvalifikációs tornákig kísértük, ahol sajnos nem sikerült bejutniuk a legjobb 6 CS csapat közé. 

10863854_996399160414752_6703903546776659894_o.jpg

12819169_996399093748092_5252597009418227456_o.jpg

A döntő előtt a blogos srácokkal arra a jórészt egyhangú véleményre jutottunk, hogy ez egy relatíve sima 2-0 WSE win lesz - határozottan jónak tűntek a CS körökben, nem nagyon volt indokunk mást gondolni.

Tévedni emberi dolog.

I. mérkőzés

 

A WSE csupa olyan karaktert választott, ami LCS szinten erősen a "pick-or-ban" kategóriába esik, a WiLD kezei közép Gangplank került csak, ami hasonló titulust érdemelne ki. Zseniális húzás volt tőlük a Jarvan IV a dzsungelben - a verseny az új, 6.5 patchen futott, ezért itt már aktív volt az a buff, ami miatt a Cataclysm AoE sebzést okoz mindenkinek akit elkap. 

Erre jó válasznak tűnt a Nidalee a WSE oldaláról, hiszen Jarvan hírhedten lassan pucolja a dzsungelt, Nidalee pedig ennek a 180°-os ellentéte. Professzionális szinten elég pofátlan dolgokat csinálnak mostanában vele, nem is olyan rég Crash, a Longzhu IM jungle játékosa 100 CS előnyt rakott össze a CJ junglere ellen. Egy széria alatt kétszer. Ezt csak megfelelő antidepresszánsok és szakorvosi felügyelet mellett lehet ép elmével túlélni. Erre is számítottunk bluerzortól, aki egy nagyon tehetséges jungler, a WiLD azonban becsúsztatott egy késleltetett invadet, ahol épp elég hátrányba került ahhoz, hogy ne tudjon hasonlókat művelni. 

A WSE a játék közepéig tarotta magát és pár kisebb - nagyobb harcot nyertek, de ahogy telt az idő egyre kövérebb lett az a Gangplank és a rengeteg AoE sebzés (Gangplank hordók/ulti, Viktor, Jarvan) néhány egymás utáni csapatharcban szó szerint letörölte a WSE csapatát a pályáról. Sokat segített a tempóban hextasy játéka is, aki a support Morganan 85%-os kill részesedéssel fejezte be a meccset - rengeteg embert kapott el itt-ott a pályán egy két kósza Q segítségével és a shield miatt elég sok harcot tudtak megfordítani a mérkőzés alatt.

https://gyazo.com/3409c43d1f46b207d6fe5979f3946af3

II. mérkőzés

 

Az oldalcsere után a WSE taktikát váltott, egy defenzív Lulu csapatot raktak össze. A WiLD megszerezte Robusto talán legjobb hősét, LeBlanc-ot, de nem tudták igazából így sem lefojtani a középső ösvényen.  

https://gyazo.com/3534ebd40ec995ed9d79a74c93d8f375

Bluerzor rengeteg helyzetet csinált a WSE-nek a játék korai részében elég domináns Elise pickkel és innentől elég gyorsan elindult egy lavina, amit a WiLD nem igazán tudott fékezni. Exworm és Robusto kapták a killek ~90%-át és annak ellenére, hogy egy igazából a játék későbbi részében ütős csapatuk volt, 25 perc alatt befejezték a játékot. 

https://gyazo.com/76f39a3aed6d91d9dee461f9ab5f413d

 III. mérkőzés

 

A harmadik meccs egy hosszú, fogcsikorgatós vérfürdő volt. A választási részben a WiLD gyorsan megszerezte a Nautilus - Gragas duót, amin egyfelől elég nehéz átmenni, rengeteg védelmet biztosítanak a többieknek, de elég jók abban is, hogy ha valaki rossz helyen áll az ellenséges csapatból, azt esetlegesen kivonják a forgalomból.

A középső ösvényre Cassiopeia került a WSE oldalán, ami igen erős lanen, Robusto el is húzott adm Lulu pickje előtt egy kicsivel, de elég rizikós pick. Sajnos Robusto párszor rossz helyzetbe került a játék vége felé, amikor a Nautilus-Gragas partibrigád megtalálta, de végsősoron nem ez volt a meccs döntő pillanata.

Itt már mindkét csapat ráfeküdt a gázpedálra és könyörtelenül csépelték egymást végig - közel 50 kill mellett lett vége a mérkőzésnek. A WSE elhúzott a meccs közepén és egy elég férfias előnyt görgettek maguk előtt és már úgy tűnt, hogy tudnak zárni, amikor a nexus tornyok előtt Funzkai egy félmillió forintos Gragas bodyslammel elkezdett egy kétségbeesett, utolsó harcot, ahol a WSE hozzá sem tudott érni a Lulu - Morgana buffolt Kalistához. A 40. perc környékén ez már épp elég volt ahhoz, hogy a WiLD végigrohanjon a pályán és befejezze a meccset.

https://gyazo.com/65adfc67a420b3e650a94c7c8c758af3

Mi meg csak pislogtunk, hogy mi történt.

A nap végén tehát a WiLD csapata került ki győztesként. A legjobb az volt az egészben, hogy élőben, LAN körülmények között is láttuk, hogy a két legjobb magyar csapat hogyan szerepel, és úgy gondolom, hogy nem adtak okot szégyenkezésre. Elég idővel és befeketetett munkával mindkét társulat komoly veszély lehet a nemzetközi színpadon is, reméljük, hogy a következő zárt Challenger Seriesbe legalább az egyik csapat be tud majd férkőzni.  

https://gyazo.com/d46ffb95eaac64a0ae555a511c053bd3 

A nap végén szakított rám egy kis időt hextasy, a WiLD csapatkapitánya, ezért elkaptam pár rövid kérdés erejéig:

- Szia! Gratulálok a győzelemhez, kérlek mutatkozz be.

- Szia! Kecskés Gergő vagyok, "hextasy", a WiLD csapatkapitánya.

- Köszönöm szépen. Milyen érzés volt nyerni, milyen volt a csapat hangulata a széria alatt?

- Hát az első meccs után nagyon fel voltunk dobva, jól esett a győzelem. A második után beütött kicsit a tilt, de szerencsére a menedzserek, a csapat tagjai sokat segítenek ilyenkor a mentális dolgokban, ezért különösebb probléma nem lett belőle. Nagyon jó érzés győzni, örülünk neki.

- Csapatkapitányként van valamilyen szereped a játékon kívül a csapat életében?

- Nem igazán, az ilyen jellegű gondjainkat szerencsére a menedzseri gárda tudja orvosolni, ezért nekem erre nincs sok gondom.

- Mit gondolsz a csapat jövőjéről, megpróbáljátok újra a Challenger Seriest?

- Hű. Hát a csapat szeptember óta van együtt ebben a formában és idén is megpróbáltuk a CS kvalifikációt, de az egyik meccsen sajnos nem tudtunk részt venni ezért végül nem jutottunk tovább. Mindenesetre az biztos, hogy most az Esport Fest után is együtt maradunk és megpróbáljuk jövőre is.

- Mit gondolsz a csapatról nemzetközi viszonylatban, szerinted tudnátok állni a sarat, ha bejutottatok volna a CS-be?

- Az a helyzet, hogy jelenleg nem tartom magunkat elég jónak ahhoz, hogy a top 6 európai challenger csapat között legyünk. A játékosok szerintem elég jók ehhez, de csapatmunka, shotcalling szintjén még bőven van min dolgozni, szerintem ez a legnagyobb hibánk is egyben. De ezt tudjuk és dolgozunk rajta.

- Mit játszanál ha nem a support pozíción lennél a csapatban? Milyen karaktert játszol szívesen?

- Alapvetően support mellett top és mid játékos vagyok, szóval ezeket is tudnám talán játszani. Support pozícióban Bard-ot szerettem volna hozni a széria során, de végül nem adódott rá lehetőség.

- Nagyon szépen köszönöm az interjút és még egyszer gratulálok a győzelemhez!

- Köszönöm, szia!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr738475916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása