A 2015-ös Arany Sightstone-díj jelöltjei és győztesei
2016. március 01. írta: tronke1

A 2015-ös Arany Sightstone-díj jelöltjei és győztesei

... avagy mi is szeretnénk felülni az Oscar vonatra

oscars.jpg

A LoL Esports blog új hagyományba kezd: idén először átadjuk a (teljesen fikcionális és csupán erkölcsi értékkel rendelkező) Arany Sighstone-díjakat. A jelölteket és az egyes kategóriák győzteseit is mi választottuk ki, de megadjuk a lehetőséget a kedves olvasóknak is a szavazásra, hiszen mi hiszünk a demokratikus értékekben és az ingyen munkaerőben.

Lássuk hát az I. Arany Sightstone-díj kategóriáit és jelöltjeit!

Legjobb egyéni pillanat

 

Nagne backdoor win a Koo Tigers ellen

Rookie Orianna bombatámadás

Huni quadrakill

Fenix 1v4 Azir

We1less Diana 1v4

Győztes: Huni quadrakillje. Hihetetlen nagy bátorság kell egy ekkora playhez a világbajnokság színpadán, de Hunit ez nem zavarja - ez a fél perc nagyon jól leírja a játékost. Hihetetlen magas szintű játékra képes, még akkor is, ha néha egy kicsit tiltel.

Legjobb csapatjáték

 

Doublelift penta az NA LCS döntőben

A GMB ping-pong Rekkles rovására

Deft Pentakill, ami kijuttatja az EDG-t az MSI-ra 

Origen és az Orianna - Kalista - Annie wombo-combo

KT Rolster vs Koo Tigers, a csúcsrajáratott Juggermaw csapat

Győztes: EDG Deft pentakillje. Nagyon nehéz volt itt választani, mert mindegyik klip lenyűgöző teljesítményt takar, de kicsit tágabb kontextusba helyezve a Deft play az aminek a legnagyobb hatása lett a későbbiekre nézve. Az EDG így tudta végül 3-2 arányban megverni az LGD-t a tavaszi döntőben, és így jutottak ki az MSI-ra amit aztán meg is nyertek.

 

Legjobb EU játékos

 

Febiven

febiven_1.jpg

Forg1ven

forg1ven.jpg

Niels & Mithy

Huni

Győztes: Febiven. Febiven egy tehetséges, de instabil játékosként került be a köztudatba még a H2K mideseként. Miután a sok veterán otthagyta a Fnatic csapatát, két gyakorlatilag alig ismert koreai játékos mellett nem más, mint xPeke nadrágját kellett hirtelen hordania. Febiven ennek ellenére nem omlott össze és az erős edzői gárda mellett a legjobb nyugati midlaner és egyben talán a legjobb nyugati játékos vált belőle. 

Huni nagyon szorosan követi Febivent, de végül azért nem mellette döntöttem, mert Huni a nemzetközi színpadon már egyáltalán nem tűnt olyan meggyőzőnek, míg Febiven végig állta a sarat.

Tiszteletdíj: Niels és Mithy félelmetesen jó dolgokat műveltek, de csak az év második felében láttuk őket igazán - reméljük jövőre egyiküket tudjuk majd díjazni!

Legjobb NA játékos

 

Bjergsen

Doublelift

Aphromoo

Incarnati0n

Rush

Győztes: Bjergsen. Szoros volt a verseny Doublelift mellett, aki élete legjobb szezonját játszotta. A döntő faktor részemről az volt, hogy Doublelift a világbajnokságon nem volt olyan meggyőző mint általában szokott lenni, Bjergsen viszont ugyanazt a büntető, agresszív játékot hozta ott is, mint korábban. Ennek köszönhető az is, hogy a TSM nyerte a tavalyi IEM Katowice versenyt is és a tavaszi bajnokságot, noha a többi TSM játékos nem volt közel sem olyan jó, mint a többi jelölt esetén.

Legjobb keleti játékos

 

Faker

Marin

GorillA

Smeb

Piccaboo

ClearLove

Az ember azt hinné, hogy a válasz egyértelmű, de mi itt szeretjük borzolni az idegeket. Szóval - hűha ... nagy levegő ... a győztes: GorillA.

GorillA a GE / KOO / ROX Tigers admirálisa - így is becézik. Amellett, hogy vasakarattal irányítja a csapatot, gyakorlatilag Season 4 közepe óta top 3 világszinten a pozíciójában - akkor vált igazán híressé, amikor a S4 világbajnokságon az akkor senki által nem használt Janna pickkel tönkreverték a kvalifikációs tornát. A LoL történelmében talán legtisztább, leginkább makró orientáltabb játékot játszó csapatot irányítja és a hihetetlen pénzügyi gondjaik mellett (volt, hogy netcafékból kellett edzeniük, mert túl hideg volt a lakásban) a világbajnoksági döntőig vitték és végig top 2 csapat voltak Koreában.

Az egyértelmű győztes Faker lett volna, de a szezon egészében GorillA többet tett a csapat elképesztő sikeréért, mint Faker az SKT győzelmeiért, pláne, ha Faker tavaszi hullámvölgyeit is belevesszük. Mindenesetre továbbra is Faker a világ legjobb midese - és talán legjobb játékosa is egyben, de arányaiban tekintve (nálam) GorillA vitte a pálmát (illetve az Arany Sightstone díjat). 

Legjobb nyugati csapat

 

Fnatic

Origen

TeamSolomid 

H2K

Counter Logic Gaming

Győztes: Fnatic. Gyakorlatilag a semmiből építették újra a csapatot YellowStar köré, ami megnyerte az első tavaszi splitjét, olyan szereplést nyújtott a Mid Season Invitational-on amire senki sem számított, majd egy játékos cseréjével az LCS történelem első tökéletes rendes szezonját hozta le. A világbajnokságon az elődöntőig meneteltek - ahová az azt megelőző évben egy nyugati csapat sem férkőzött be. A KOO Tigers ellen 3-0 arányban kikaptak, de a szériáig felvezető meccseken simán hihető lett volna, hogy a Fnatic a döntőig megy. Európa és en bloc a nyugati világ mindenkori egyik legerősebb csapata volt a Season 5 Fnatic. 

Legjobb keleti csapat

 

SK Telecom

KOO Tigers

Edward Gaming

KT Rolster

LGD

Győztes: SK Telecom. Itt aztán tényleg nem lehet min gondolkodni - az SK Telecom mindkét splitet megnyerte a legnehezebb ligában, majd végigverte a világbajnokságot és a LoL történelmében először kétszeres világbajnok játékosokat avattunk. Félelmetesen jó csapat volt a Season 5 SKT, nagyon kevés támadható gyengeponttal - a játékosok esetleges gyengeségeit nagyon jól elfedték a csapattársak erősségei. Az igazi kérdés az, hogy a világbajnok átok idén is bekövetkezik-e, vagy az SKT képes lesz megtartani a tavalyi szintet az új toplaner mellett is.

Legjobb játékoscsere

 

CLG Pobelter

KT Piccaboo

C9 Incarnation

C9 Hai mint jungler

Fnatic Rekkles

Győztes: na, itt tényleg gondban vagyunk. A díjat épphogy csak, de Piccaboo kapja - csatlakozása után a legnehezebb ligában hihetetlen győzelmi menetet kezdtek, csak az SKT és a KOO volt képes megállítani őket, míg csatlakozása előtt erősen középszerű csapatnak tűnt a KT Rolster. 

Tiszteletdíj: egy paraszthajszállal maradt le a díjról C9 Hai. Hai vezetői képességeit már unalomig ismételte minden portál, de egyszerűen a tényeket nem igazán lehet letagadni - ahogy eltűnt a csapatból az elkezdett szétesni és épphogy nem kellett a túlélésért játszaniuk. A "nyugdíjból" kellett visszarángatni és logikát megcáfoló módon kijutottak a világbajnokságra úgy, hogy előtte a hetedik helyen végeztek a szezonban. Ha lesz esport Expendables film, Hai lesz Stallone helyén. 

Legnagyobb dráma

 

Link és a DonezoManifesto

Az MYM elviszi anyád házát is

Chris Badawi elveszi a játékosaid

Hai beint Febivennek

Martin Shkreli mint csapattulajdonos

A H2K és a TSM vérre megy Svenskerenért

Győztes: a MYM és Mr. BigSorry. A kategória többi jelöltje közel sincs komolyságban ahhoz, ami a MYM játékosával történt. Selfie/KORI a haldokló csapat midese volt a tavaly tavaszi szezonban. A szezon kezdete előtt Selfie azonban kilépett a csapatból, majd meglepetésszerűen visszatért és "bocsánatot kért". Később kiderült, hogy a csapat tulajdonosa azzal fenyegette meg, hogy elviszik az édesanyja házát ha nem játszik a csapatnak, ami különösen bizarr annak tükrében, hogy a csapat komoly fizetségekkel tartozott Selfie-nek még korábbról. 

Tiszteletdíj: Link és a DonezoManifesto. A CLG midese sok évnyi játék után meglehetősen viharos körülmények között hagyta ott a csapatot, aminek eredményeképp egy 17 oldalas mestermű született, kiteregetve a CLG elég sok belső szennyesét. 

Legnagyobb meglepetés győzelem

 

World Elite vs Koo Tigers, IEM Katowice

Pain Gaming vs Counter Logic Gaming, Worlds csoportmérkőzések

A Cloud 9 végigsprintel a Worlds kvalifikációs tornán

Bármelyik UOL vs Fnatic meccs tavaszról

Győztes: World Elite vs GE Tigers. Ahhoz, hogy megértsük, hogy miért volt ez a LoL öt évének legsokkolóbb eredménye kicsit tárjuk fel a körülményeket. A GE Tigers a torna előtt 10-0 eredményen állt Koreában. Ez nem 10 meccset jelent. Ez tíz BO3 szériát jelent, amik között ott voltak a nyereségek az SK Telecom ellen is. Meccsenként lebontva 20-2 eredménnyel érkezett a koreai csapat.

Ehhez képest a World Elite az LPL egyik legrosszabb csapata volt adott pillanatban. Az első tíz meccsüket elveszítették, utolsó előtti helyen álltak az IEM előtt, ráadásul egy teljesen új solo queue játékost hoztak magukkal midesként - ezek voltak Xiye debütáló játékai.

A széria első felét csuklógyakorlatként hozta a GE Tigers, aztán a második meccs közepén hirtelen minden tönkrement egy dragonfight közben. A harmadik meccsen Xiye szerzett egy solokillt Kuro ellen, Spirit, a jelenlegi Fnatic jungler pedig élete egyik legjobb meccsét játszotta. 

Legszomorúbb visszavonulás

 

xPeke



Dyrus


Saintvicious



Meteos

Krepo

"Győztes": Dyrus kapta a nyug-díjat. Évekig volt a pozíciójának egyik legjobbja a régiójában, igazi veterán. Szerencsére újra sokat streamel, ami meglepően szórakoztató tud lenni.



Legjobb kommentátor pillanat

 

Cyanide és a laneswap

MonteCristo nem ért egyet

Kobe nagyon nem szereti Nunut

Zirene BURN

WTF 2 Shens

A finnugor nyelvrokonsági elméletet nem tudjuk cáfolni, ahogy azt sem, hogy Cyanide a nevéhez méltóan gyilkos humorral rendelkezik. Az utolsó, kicsit szabadabb kategória győztese így a finn ex-Fnatic jungler, aki azóta is sziporkázik.

Ők kapták tehát az első Arany Sightstone díjakat. Egy év múlva ugyanitt!

Már csak az a kérdés ki lesz a League of Legends DiCapriója?

Doublelift?

Doublelift.

// tronke

 

Képek forrása: The Score, Daily Dot, LoL Esports flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr918432788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2016.03.01. 21:09:39

Fenix Azirja a saját bevallása szerint is véletlen volt, csak nyomogatta a gombokat.
süti beállítások módosítása