Worlds és MSI - már tudjuk hol és mikor
2016. február 17. írta: tronke1

Worlds és MSI - már tudjuk hol és mikor

A Riot Games mai közleményében kiadta, hogy a 2016 szezonban hol tartják a májusi Mid Season Invitational-t és az őszi világbajnokságot.

edg-msi-winners.png

A Mid Season Invitational tavaly Tallahassee városában, Florida államban volt, ami a helyieken kívül sok ember tetszését nem nyerte el. Idén Shanghaiba költözik a verseny, ami változásokat is hoz magával. A csoportmeccsek ezúttal (végre!) kettős körmérkőzések lesznek. Ez nagyon jó, mert több meccset látunk a hat legjobb csapattól, illetve semlegesíti az esetleges oldalelőnyöket is (khm, tavalyi Worlds és a kötelező kettő piros oldali ban).

A csapatok az NA LCS, EU LCS, LPL, LCK és LMS tavaszi split győztesei lesznek, illetve a Mexikóvárosban tartott Wild Card Invitational győztese - ide a török, orosz, brazil, japán, ausztrál és dél-kelet ázsiai ligák csapatai juthatnak be.

Kína nagyon nagyot fog villantani - főleg, hogy itt a legnagyobb a játék rajongói bázisa. Amikor a 2013-as All Stars versenyt idehozták, az messziről lekörözte az az évi világbajnokságot és minden más versenyt is, úgyhogy biztos, hogy emlékezetes marad a találkozó. 

A jelenlegi pontok szerint a Rox Tigers, Qiao Gu, H2K vagy G2 (1-1 állás), Immortals és az AHQ csapatait látnánk a nagy régiókból.

Az idei világbajnokság visszatér eredeti hazájába, Észak-Amerika stadionjai fogadják a csapatokat. A csoportmérkőzések szeptember 29-én kezdődnek San Francisco városában (Bill Graham Civic Auditorium), a negyeddöntők a The Chicago Thetre-ben, az elődöntő a tavalyi NA LCS nyári döntő helyszínén, a Madison Square Garden-ben lesz, a döntőért pedig újra a Los Angeles-i Staples Center felel.

Személy szerint furcsállom, hogy nem Kína kapta idén a világbajnokság rendezési jogát - pláne, hogy a maradék három nagy régió már mind kapott korábban. Mindenesetre az MSI is nagy durranás lesz, és ha jól sikerül, talán jövőre már tényleg ott lesz a World döntő.

tronke

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr88398578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása