EU LCS körbeverős módra!
2016. január 31. írta: Hodini

EU LCS körbeverős módra!

A tavaszi szezon harmadánál tartunk, mostanra nagyjából körvonalazódnak az erőviszonyok a legtöbb régióban. Ez az anyag Európával foglalkozik kiemelten, nézzük, mi történt az Öreg kontinensen az elmúlt 3 hétben!

24520139201_d859df65dc_k.jpg

Eddig a legjobbak: G2, H2K

Utóbbi nagyjából várható volt, Ocelote csapata viszont óriási meglepetés, igaz, a három nagy csapat (Fnatic, Origen, H2K) ellen eddig 1-1-re állnak, mivel a Fnaticot legyőzték de az H2K-től kikaptak. Kikis eddig megállja a helyét topon, bár a hétvégén Vizicsacsi nem egyszer lejátszotta a pályáról. Ha csak egy meccset tudsz megnézni a G2-tól, akkor ez legyen az. A csapat húzóemberei egyébként az egyik új EU mid üdvöske, Perkz, illetve a CJ korábbi koreai junglere, Trick.

Az H2K-nél az egyetlen említenivaló az Ryu vízumproblémája, ugyanis ő az egyik érintett, akinek a legutóbbi hétvégét ki kellett hagynia, mert nem rendelkezik megfelelő vízummal. Hogy meddig nem játszhat, az egyelőre bizonytalan. Forg1vennek sikerült mondjuk megint beszólnia, szerinte Ryu nélkül is meg tudják nyerni a bajnokságot… Meglátjuk, én nem lennék ennyire biztos benne.

24234579879_0d58b556c3_k.jpg

Ott lehetnek a legjobbak között a végén: UOL & Vitality

A szezon előtt sokan leírták az Unikornisokat, mondván Fox bűnrossz, Diamond meg már öreg, ehhez képest az Unikornisok egyetlen csúnya vereségbe szaladtak csak bele az Origen ellen, a G2-val szemben egy nagyon szoros meccsen maradtak alul, mindenki mást megvertek eddig, beleértve a Fnaticot is, csak úgy, mint tavaly tavasszal. Ideje volt, a kontinensbajnok ellen zsinórban hétszer kaptak ki, most szakadt meg a rossz széria. Vizicsacsira jóval nagyobb szerep hárul, de úgy tűnik, hű a #Csacsicarry hashtaghez és simán tudja vinni a hátán a csapatot. Egyébként topon neki van eddig a legtöbb killje a szezonban, egyértelműen látszik, hogy mennyire égetően szükség van a játékára.

fnatic.gif

Diamonddal pedig tökéletes lenne a visszhang, ha játszhatna – szintén vízumproblémák miatt. Az utolsó héten a beugró a Millenium junglere, Djoko volt, és ahhoz képest, hogy két napot tudtak gyakorolni, nem látszott a csapatot, hogy egy cserével játszanának. A Vitalityben pedig továbbra is bízom, szerintem top3 csapat lehetnek az alapszakasz végén. Hjarnan és Kasing még mindig nagyon jók együtt, Cabochard a 2. legeredményesebb topos jelenleg, szóval van mire építeni.

Nem ezt vártuk tőlük: Fnatic, Origen

Személy szerint, de szerintem a szurkolók zöme szerint is, a világbajnokság 3-4. helyezettje és a nyári szezon döntősei nem a várt formában szerepelnek. A Fnaticnál még talán el is néznénk ezt, hiszen 3 pozícióban is új játékosuk van, Yellowstart pedig nem tudja Noxiak teljes értékűen pótolni, viszont az Origennél csak egyetlen változás volt, PowerOfEvil papíron váltva játszik xPekével a középső ösvényen (gyakorlatilag idáig csak PoE játszott). Ehhez képest a mindkét csapat 3-3 győzelemmel és vereséggel áll a tabella közepén és egyelőre nem igazán láttuk tőlük azt a játékot, amit tavaly év vége után elvárhattunk volna. A Fnaticnál Gamsu ígéretes, Spirit viszont eddig csalódást keltő, az Origennél pedig Zven 1-2x már megmutatta, miért kell továbbra is bannolni ellene Kalistát. A változatosság kedvéért álljon itt szintén egy UOL meccs, talán az egyetlen idén eddig, ahol az OG régi önmagát idézte.

Futhatnak a rájátszás után: Roccat, Splyce, Elements, Giants

A fenti négyesből talán egy hangyányit kilóg az Elements, akiktől egyébként egy stabil 10. helyet vártunk, magukhoz képest viszont meglepően jól játszottak. Igaz, csak a többi „kiscsapat” ellen, de a legutóbbi hétvégéjük már 0-2 lett az UOL és az OG ellen. A Splycenál Sencux ígéretes, úgy tűnik, Európa adja lassan a fél világ középső játékosait. Tőlük ajánlanék egy meccset, Sencux LeBlancját érdemes végignézni.

A Roccat és a Giants egyelőre szenvednek, nem nagyon lehet mit kiemelni tőlük. Fredyéknek egyetlen jó meccsük volt, még a legelső a Vitality ellen, Pepiiék viszont nagyon-nagyon gyengék, nem is nagyon lehet mást hozzájuk fűzni.

3 forduló után azt mondhatjuk, hogy Európa azt hozza, amit vártunk tőle: mindenki elver mindenkit, de a végén úgyis a Fnatic nyer. Egyelőre azonban nem biztos, hogy tényleg a Fnatic nevet majd a végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr558337654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2016.02.02. 17:07:49

Azt már tudom hogy nem sok amerikai sportot néztek, ez ebből az elemzésből is kiderül :-). Ott az alapszakasz csak arra jó ki jut a rájátszásba, ott egy teljesen új szezon kezdődik. Jelenleg semelyik csapat sem elég jó arra, hogy biztos esélyesek legyenek és van 6 csapat amelyikből bárki nyerhet. Ez a 6 meccs arra volt jó, hogy egy kb. képet kapjunk, de ahogy a NFL -ben mondják: A foci decemberben kezdődik (szeptember elején indul a szezon). Jön egy új patch és az eddigi eredmény semmit nem ér. Egy csapatot érzek túlértékeltnek: G2. Eddig jól tudtak ráválasztani az aktuális ellenfélre, de ezután figyelni fognak erre (gondolom). Nem tudom szándékos volt e ez a RIOT részéről, de így izgalmasabb lesz a szezon.
süti beállítások módosítása