Idén is lesz Esport Fest
2016. január 25. írta: Hodini

Idén is lesz Esport Fest

Rekordnak számító, 1.500.000 Ft-os összdíjazással!

Volt szerencsém tavaly márciusban félig újságíróként - félig szervezőként részt venni az I. Esport Festen, a szervezők pedig úgy döntöttek, hogy idén is megtartják a rendezvényt, ami - szerintem - simán közelíti a kisebb nyugati versenyek színvonalát. 20 méteres óriás kivetítő, profi hang- és fénytechnika, izgalmas versenyek - igazából minden adott ahhoz, hogy idén ismét legyen egy jó rendezvény, ezúttal március 12-én. A helyszín változatlan: MOM Sportközpont.

Ráadásul nem is akármilyen díjazással: Magyarországon (ha most a LoLfoglalást nem nézzük) nem volt még olyan versenye, amelynek 1,5 millió Ft-os készpénzes díjazása lett volna, még úgy se, hogy ez két játék, a League of Legends és a CS:GO között oszlik el úgy, hogy az első három helyezettet díjazzák. A győztes 500.000 Ft-ot, a 2. helyezett 200.000 Ft-ot, a 3. 50.000 Ft-ot vihet majd haza mindkét játékban, így lassan elszakadhatunk attól, hogy vidéki játékosok - egyébként néha tök jogosan - nem utaznak fel versenyezni egy 8-10.000 Ft-os egérért, mert az nem fedezi az útiköltségüket.

esportfest-2016-qualifiers-csgo-lol.png

Aki épp nem a profik döntőit akarja nézni, annak is lesz idén program: lehet majd nevezni a helyszínen Hearthstone és Rocket League versenyre is, ezen kívül pedig lesznek majd kint Youtuber sztárok is, akik ellen összemérheti majd a közönség a tudását. 

Az Esport Festen lesz az Év Esportolója díjátadója is, de ennek részleteiről egyelőre még nem sokat tudni.

A jegyeknél úgy tűnik, meghallgatták a közönséget a szervezők és idén olcsóbban lehet bejutni. Január 31-ig mindössze 1500 Ft az early bird jegy, a normál jegy ára 2500 Ft, de van VIP és Szuper VIP is, ezek 8 és 15.000 Ft-ba kerülnek és csak nagyon korlátozott számban értékesítik őket. ITT tudtok jegyet venni.

A tavalyi League of Legends döntőt a Pigeons of Doom nyerte, idén a Wonder Stag e-sport tűnik a legesélyesebb csapatnak a végső győzelemre.

  • League of Legendsre ITT lehet nevezni
  • CS:GO-ra pedig ITT (de nyilván a LoL a fontosabb :))
  • További infók az esemény Facebook oldalán.

Én tuti ott leszek, ti jöttök?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr758312428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása