Vici Gaming Easyhoon - 850.000 dollár Faker jobbkezéért
2015. december 01. írta: tronke1

Vici Gaming Easyhoon - 850.000 dollár Faker jobbkezéért

Ez nagyjából Böde Dániel jelenlegi piaci értéke

Lee "Easyhoon" Ji-hoon mától a kínai Vici Gaming játékosa. Ehhez a VG-nek mindössze 850.000 dollárt (~255 000 000 HUF) kellett kifizetnie.

ez.png


Easyhoont leginkább a kétszeres világbajnok Faker helyetteseként ismerik, de karrierje már jóval az SKT időszak előtt kezdődött. Korábban az MVP Blue midlanere volt, amelyik csapat később Samsung Blue néven vált híressé - ebben a csapatban a később szintén világbajnoki címet elérő Pawn váltotta, ami miatt az SKT házhoz szegődött.

enp6lek.png

Az SKT volt talán az első csapat a világon, akik - miután a testvércsapatokat a Riot megszűntette - képesek voltak egy cserejátékost ténylegesen kihasználni. Easyhoon egyes championok, meták terén egyszerűen jobban teljesített mint Faker (példáért nem is kell messzire menni, elég, ha az idei Mid Season Invitationalre gondolunk), amit nem sok játékos mondhat el magáról. A két játékos stílusbeli különbségeiből a csapat, az edzőgárda képes volt stratégiai előny kovácsolni és olyan helyzetekben is helytállni, ami egy ötfős csapatnak nem biztos, hogy sikerült volna.

Egy interjúban nyilatkozott a váltás hátteréről:


"Miután a testvércsapatok megszűntek, egy elég zavaros időszak következett a csapat életében [...]. A legnagyobb indok, amiért az SKT-nél maradtam a menedzserünk, Choi és az edzőnk, Kim miatt volt. Meggyőztek, hogy a csapat fontos része lehetek a jövőben is, így elhatároztam bármi is legyen, itt a helyem.
A tavaszi szezonban Faker és én versenyeztünk a kezdőpozícióért, meccsenként dőlt el, hogy ki kezd majd. Voltak stratégiák amik velem, voltak amik vele működtek jobban. Az edzőgárda döntésére Faker kezdett többször.
Döntésem hátterében nem ez áll. Az után jutottam erre az elhatározásra, miután lehetőségem nyílt a világbajnokság elődöntőjében játszani. Úgy gondolom, hogy nagyon jó teljesítményt nyújtottam az első két meccsen, de a harmadikon mégis Faker játszott már. Miután vége lett a szériának a színpadon mindenki Faker nevét kiabálta. [...]
Sokszor eszembe jut EDG Pawn. A Samsung White tagjaként megnyerte a 2014-es világbajnokságot, de mégis, mikor megkérdezték a tömeget, hogy ki a világ legjobb midlanere, a tömeg egyként kiáltotta Faker nevét, hiába nyújtotta Pawn a legjobb teljesítményt.
Ha fiatalabb lennék egy másik LCK csapathoz igazolnék, de most, hogy már 4-5 évnyi karrier áll mögöttem, muszáj a jövőmre is gondolnom. Szeretnék elszakadni, ettől a hatalmas nyomástól - mi lett volna, ha a világbajnokságon, az LCK döntőben vagy a CJ ellen rosszul játszom? Hogy tűnnék akkor Fakerhez képest? Szeretném ezt a terhet magam mögött hagyni."

Az interjú fordítása teljes egészében itt található.

Most, hogy Easyhoon biztosan a VG játékosa időközben az is bebizonyosodott, hogy a korábbi - szintén világbajnok - Mata otthagyja a csapatot, Dandy lesz a másik koreai játékos.

A másik dolog, amit érdemes kicsit ízlelgetni az a játékosok ára. A közelmúltban az UZI igazolás kavart nagy port, akiért egy cikk szerint - az ismeretlen vevő - ~7,85 millió dollárt ígért. Az Easyhoon igazolás a maga 850 000 dollárával ehhez képest alacsonynak tűnik, de egy érdekes trendet jelez.

Meddig lehet ezt a versenyt tartani? Most is azt látjuk, hogy az európai régió nagyon nehezen képes csak a saját tehetségeiért küzdeni - Rekkles szerint a legjobban kereső EU játékosok (amibe feltételezem ő beletartozik) is még mindig kevesebb pénzhez jutnak, mint a legrosszabbul kereső NA versenyzők. Kína ehhez képest ráadásul teljesen más dimenziót jelent. 

x8n1l5p.jpg

Mindenesetre az már biztos, hogy Easyhoont jövőre egy másik erős ligában látjuk majd, ahol Rookie, GODV (nem vagyok hajlandó leírni azt, hogy PainEvil), DoinB és Pawn ellen folytatja a karrierjét.

Ki tudja. Ha jól kijönnek Dandyvel újra láthatunk majd pár Faker - Easyhoon párbajt.

Amihez csak ennyit szeretnék hozzátenni.

cropped_bang5.png

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr838130316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása