Worlds 2015: Európa hivatalosan is jobb, mint Amerika
2015. október 14. írta: tronke1

Worlds 2015: Európa hivatalosan is jobb, mint Amerika

22069934945_76312b314a_k.jpg

A csoport

Természetesen teljesen máshogy alakult a második forduló, mint ahogy én azt vártam. A Flash Wolves, az LMS tajvani csapata elsőként(!) zárta a csoportot, a KOO Tigers előtt. 

A forduló egyből egy sorsdöntő meccsel kezdődött, ahol a KOO konkrétan darabokra verte a CLG-t, akik ezután teljes letargiába zuhantak és a Flash Wolves mellett még a Pain is adott nekik egy szép nagy pofont. A Flash Wolves rendkívül magabiztos játékkal 3-0-zott a második fordulóban, ezzel tehát oda-vissza megverték a koreai nagyágyúkat! 

21852369848_dd72145868_k.jpg

A KOO és a Wolves egyaránt 4-2-vel fejezte be a csoportköröket, de mivel az egymás elleni meccseket tekintve jobb volt a tajvani csapat, ezért elsőként Ők, másodikként a KOO Tigers vonult tovább az egyenes kieséses szakaszba. Kijelenthetjük, hogy a Pain mellett a CLG volt a másik legjobb szabadkártyás csapat, legalábbis a teljesítményüket tekintve. De, legalább kijutottak egy vb-re, már ez is teljesítmény tőlük. Sajnos.

Az FW az Origen csapatát kapta a negyeddöntőben, a KOO pedig a honfitárs KT Rolstert. Kíváncsian várom mindkét bo5-ot, ha a Wolves hozni tudja a csoportbeli formáját, könnyen elképzelhető, hogy összetörik Pekéék álmait.

Getting Kabumed! NA version

B csoport

A hétvégi sz@r időjárást égi jelnek vettem: ha felhős az ég, a Cloud 9 csapata is tovább folytatja az első heti menetelését. Sajnos megint csalódnom kellett a kedvenc csapatomban, ugyanis a 3-0 után ezen a héten sikerült egy 0-3-at, pontosabban egy 0-4-et produkálniuk, ezzel pedig ki is estek a világbajnokságról. Pedig elég lett volna egyetlen győzelem... Haiék azonban árnyékuk voltak az első heti formájuknak, a Fnatic gyakorlatilag edzőmeccset tartott velük, 20 perc alatt végezték ki őket (igaz, Rekkles meglepetés ADC Kennen pickjénél látszott Sneakyn és Lemonnationön, hogy gőzük sincs, ezzel mit kéne kezdeni). Meg is lett az eredménye, ha valakit érdekel egy jó kis vérfürdő európai módra, akkor javaslom az alábbi videó megtekintését.

Ha már a Fnaticnál tartunk: a kezdeti arcoskodás után (a csapat midese, Febiven be is vallotta, hogy nagy pofával álltak ki a színpadra, de megtanulták a leckét) végre hozták a nyári szezonban mutatott formát és végigverték a mezőnyt, igaz az ahq csapatával iszonyatosan jó meccset játszottak, a végét érdemes megnézni, a vb eddigi talán legizgalmasabb jelenete:

Az ahq elképesztően jó formában van, Westdoor megmutatta, hogy nem csak Fizzel, de kb. bármelyik assassin midessel félelmetesen jól tud játszani. És akkor szerencsétlen Cloud9: 3-3-nál tie-breakert kellett játszaniuk az ahq ellen, hogy továbbjussanak, persze nem jött össze, ezzel az összes észak-amerikai csapat kiesett a világbajnokság csoportkörében. Úgy tűnik, a régióban süllyed a színvonal, tavaly legalább 2 csapat (TSM, C9) továbbjutott a csoportjából. Akkor európai csapat nem volt a top8-ban, szóval immáron hivatalos: EU > NA. A legjobb 8 között a Fnatic az EDG-vel játszik, ami epic meccs lesz, mert a két jóbarát és egyben világklasszis lövész, Rekkles és Deft ismét egymás ellen fognak játszani. Az ahq szerencsétlen pedig megkapta a koreai bajnok SKT-t, talán egy meccset elhoznak majd Fakeréktől. Talán.

22064805206_095007e49c_k.jpg

C csoport

Talán a legkevésbé érdekes csoport mind csapatok, mind pedig meglepetések tekintetében a világbajnokságon, mivel az első heti eredmények ismétlődtek a visszavágókon is. Az SKT továbbra is kiemelkedik a mezőnyből, még Faker padoztatásával is. Easyhoon mémjének megfelelően jól játszott a rendelkezésére álló két meccsen, de személy szerint MaRin teljesítményét emelném ki. A Worlds előtt meglepődve konstatáltam, hogy a toplistákról hiányzik, de most ismét bizonyít a kétkedőknek. A metának köszönhetően carry hősökkel is meg tudja mutatni magát, így új oldaláról ismerhetjük meg a koreai kiválóságot.

Az EDG még mindig nem került csúcsformába. A nyári bajnokság csúfos szereplése után ugyan kijutottak az év végi megmérettetésre, de a játékosok egyenként és csapatban sincsenek csúcsformában. Néha az az ember érzése, hogy Pawn és Deft nem találja az összhangot a kínai csapattársakkal. A H2K csapatának voltak momentumai az SKT elleni második meccsen, és a BKT-t is simán verték oda vissza, de valószínűleg nem várt senki többet tőlük.

21865404118_11292b0bde_k.jpg

Az elődöntőben a koreai bajnok meglehetősen egyszerű ágat kapott - ha lehet ilyet egy világverseny rájátszásában mondani - míg az EDG a magabiztos Fnatic csapatával kerül össze a legjobb négybe jutásért folyó küzdelemben.

D csoport

Az első hét nagyobb meglepetései után a második heti eredmények már nem voltak annyira sokkolóak. Az Origen a kezdeti lendületét kevésbé  tudta már a második hétre átvinni, a csapatok elkezdték xPeke teleport mid játékát büntetni - mivel nem visz magával ilyenkor defenzív summoner spellt, könnyebb lehengerelni, mint a sima másik mezei midest. Ezt a KT Rolster és nagy meglepetésre az LGD is kihasználta, az Origen így végül második helyen zárta a csoportot.

Az LGD Gaming a héten magát Lord Flame-et játszatta. Ennek az ős CJ/Azubu Blaze fan szívem is nagyon örült, bár annyira nem volt impresszív a toplane istene mint régen. Mindenesetre onnantól kezdve, hogy az LGD-nek már nem volt matematikai esélye továbbjutni egycsapásra elkezdtek jobban játszani, így végül 2-4 eredménnyel zárták a csoportot. Ez keserű vigasz egy olyan csapattól, akiket én a verseny előtt top 2-nek gondoltam, de legalább talán visszaengedik őket a fanok Kínába.

lord_flame.jpg


A KT Rolster kivasalta a ráncokat a múlt heti playbookban, a második forduló összes meccsét fölényesen nyerték. Nagne látványosan jobbnak tűnt, úgy tűnik az első héten még szokatlan volt neki valami, de ezen a héten már abszolút azt a szolid játékost láttuk, akit az LCK színpadán megszokhattunk.

A TSM sajnos nem nyert egy mérkőzést sem a második körben, így csak 1 árva pipa maradt náluk a "win" oszlopban. Különösen szomorú ez Dyrus miatt, aki utolsó kompetitív mérkőzéseit játszotta a párizsi színpadon. Noha hosszú, a játék eleje óta tartó karrierje alatt kevés nemzetközi eredményt ért el, bizton állíthatjuk, hogy ő a legjobb toplaner amit az észak-amerikai régió kitermelt magából - és ha lenne motivációja valószínűleg a 2016 szezonban is a mezőny felső részében lenne a régióban. Személy szerint remélem, hogy kicsit Imaqtpie-hoz hasonlóan streamelni kezd vagy egyéb videókontentet gyártani és nem tűnik el az esport szcénából.

21882046278_3fdfadc375_k.jpg

A nyolcaddöntőben az Origen a Flash Wolves csapatát kapta, amivel kis túlzással talán borítékolható is egy elődöntős szereplés Soazéknek. A KT Rolster mellé a KOO Tigers került, így újra láthatjuk majd az LCK nyári szezonjának elődöntőjét láthatjuk majd újra - akkor az öt meccsig ment. Sajnos a londoni színpadon azonban nem látunk majd blind picket...

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr907963212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása