Az utolsó esély
2015. augusztus 31. írta: Hodini

Az utolsó esély

Egyetlen európai hely szabad még az októberi, 5. League of Legends világbajnokságra, az öreg kontinensről utolsóként kijutó csapat kilétére pedig ma este 17 órától kerül sor, ahol a Unicorns of Love csap össze az Origennel. Idén ez az utolsó esély arra, hogy Vizicsacsi egyetlen profi magyarként ismét esport történelmet írjon és részt vegyen egy LoL vb-n. Előtte azonban nézzük meg, hogy állunk európai szinten a nemzetközi porondon.

20787573976_8c16edb341_h.jpg

A jelenlegi világranglista szerint továbbra is az ismét koreai bajnok SK Telecom T1 áll a dobogó legfelső fokán, őt azonban egy európai csapat, a nyári szezont veretlenül záró (ha a rájátszás döntőjében a 3-2-es győzelmet nem számítjuk) Fnatic áll a 2. helyen. A következő EU-s csapat Csacsiék ellenfele, a veteránokból álló Origen azonban csak a 10. a listán, míg a már biztos vb szereplő H2K csak a 15. helyen áll. A kettő között két amerikai, és 4-4 kínai és koreai csapat van még (meg egy dél-kelet ázsiai) de ebből is látszik, hogy a Fnaticot leszámítva messze az ázsaiak dominálják idén is a League-t.

A Unicorns of Love csapata ennél egyszerűbben is kijuthatott volna, igaz, ehhez a rájátszásban először a Fnaticot kellett volna verni. Az nem sikerült, 0-3-al mentek haza a srácok, de a bronzmeccsen az H2K elleni győzelemmel meglehetett volna a 2nd seed a vb-n. Igaz, az ki-ki meccs volt: ha az H2K nyer, ők mennek, ha az UOL, akkor ők. A ki-ki meccs sajnos a végeredményen nem látszott, az H2K játszi könnyedséggel verte Csacsiékat, 0-3 ezúttal is.

Maradt hát a Gauntlet (ahol a 4 legtöbb vb ponttal rendelkező csapat küzd meg egymással king of the hill módban, egyenes kieséssel, és a győztes megy a vb-re), ahol a Unicorns of Love-nak egyetlen meccset kell játszaniuk (és azt megnyerniük) a kijutásért, míg az Origennek vasárnap még át kellett verekednie magát a Roccaten, ahol kegyetlenül megizzadtak, 2-1-es hátrányból fordítottak végül 3-2-re).

Hogy mi az UOL problémája, arról csak találgatni lehet. A szurkolók Vardags fejét követelik, nem is alaptalanul, a statisztikák szerint neki volt a 2. legrosszabb mérlege a rájátszásban a lövészek közül (2,14 KDA (Kill-Death-Assist átlag), csak a Giants-es Adryhnak volt rosszabb átlaga, de ő 3 meccset játszott, míg Vardags 11-et). Ráadásul olyan hősökkel játszott, ami nem passzol a jelenlegi metába, az ellenfelek pedig ezt ki is használják, néha úgy érezheti az ember, mintha Csacsiék eggyel kevesebben lennének. A csapat supportja, Hylissang próbálta csillapítani a kedélyeket, egy interjúban elmondta, tudják, hogy valami baj van, de ha tudnák, hogy mi az, már orvosolták volna. 

20604033308_590a1e8237_k.jpg

A már említett Origen újonc csapatnak számít, a tagjai azonban több vb-t is megjártak már: xPeke, sOAZ a Fnaticból váltak ki, hogy saját csapatot csináljanak, Amazing megjárta már az észak-amerikai topligát a TSM-el, az alsó ösvényen pedig Mithy és Niels alkotnak félelmetes párost. Ez a csapat az, aki 5. meccsre kényszerítette az elmúlt fél évben veretlen Fnaticot. 

A tét tehát óriási, nekünk, magyarok számára élet-halál harc lesz a mai mérkőzés. Az Unikornisoknak az eddigi 80% helyett 120%-on kell játszaniuk és elővarázsolni valamit a kalapból, különben a két hete még elég jónak tűnő vb esélyek egy pillanat alatt szertefoszlanak. Már pedig minden csapat álma ez: megmérkőzni a világ legjobbjaival.

A mérkőzés hétfőn délután 17 órakor kezdődik, a magyar közvetítést ITT, az angolt pedig ITT lehet majd követni.

/képek forrása: Lolesports Flickr/

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr607746446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matyivagyok 2015.08.31. 12:26:48

Sziasztok, gyors kérdés: a Gauntletbe hogy-hogy nem jutott be az SK Gaming?

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.08.31. 12:56:28

@Matyivagyok: Hello, azért mert a tavaszi és nyári pontokat összesítve számítják. Tavasszal 4. lett az SK, most pedig 8. vagy 9., azért ha jól emlékszem már pont se jár. Roccat Giants top 5-6-ba végzett mindkét szezonban, ezért összesítésben több pontjuk volt.

Matyivagyok 2015.08.31. 14:00:55

@Hodini: Nem a Gambit és a CPH Wolves lett az 5-6. tavasszal? Mert ahogy én számoltam, SK 30 pontot kapott tavasszal, a Roccat + Giants viszont csak 20-20-at nyáron.

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.08.31. 14:28:49

@Matyivagyok: Közben utánanéztem, a pontok tekintetében igazad van, azonban annak a csapatnak, amelyiknek relegationt kell játszania, automatikusan elvesznek a pontjai és nem mehet a vb-re, így SK-nek nincs pontja.

Matyivagyok 2015.08.31. 14:34:09

@Hodini: Ahhha, na ez az infó hiányzott nekem, ezt nem tudtam, nagyon köszi a választ!!! :)
süti beállítások módosítása