Heti League - Playoff time, a tét a vb
2015. július 27. írta: Hodini

Heti League - Playoff time, a tét a vb

Eltiltott játékosoktól és persze az idei LCS évad zárásától volt hangos múlt héten a League of Legends esport. Volt itt csalás, base race, történelmi rekord, 60 perces meccs, csupa finomság. Ez történt a 30. héten! 

19852387369_62e28fd132_k.jpg

Az EU-ban elképesztő játékokkal (és persze a Fnatic történelmi jelentőségű, hibátlan, 18-0-s szériájával) ért véget a nyári LCS, úgy tűnik, végre lesz egy stabil európai csapat, aki komolyan versenybe szállhat a világbajnoki címért. A hazai pálya mellettük fog szólni, az biztos. Külön öröm, hogy a Kiss "Vizicsacsi" Tamással felálló Unicorns of Love ezúttal is bejutott a rájátszásba, (tavaszhoz hasonlóan ezúttal is 9-9-es végeredménnyel), így továbbra is bőven élnek az esélyek, hogy legyen magyar játékosunk a világbajnokságon. Ehhez pusztán annyinak kell történnie, hogy Csacsiék biztosan megnyerjék az első BO5 szériájukat és a H2K pedig ne végezzen a 3. helynél előrébb. Nem lesz könnyű menet, de sikerülhet, az UOL-nak a BO5 az igazi erőssége. A rájátszásról hamarosan külön anyagban is beszámolunk. És ha már az elején azt írtuk, elképesztő játék: íme, hogy fejezték be az Unikornisok a Giants elleni, rájátszást érő meccsüket:

Ha már az UOL-nál tartunk, Gilius eddig volt a csapattal, két forduló után megköszönték a munkáját és Vizicsacsi a tegnap délutáni streamen megerősítette, hogy a rájátszásra való felkészülést már a koreai H0R0-val kezdik meg. Reméljük, hogy csak előnyére válik majd a csapatnak a rutinos, koreai topcsapatot is megjárt játékos tapasztalata.

Észak-Amerikában már nem volt ennyire egyszerű a helyzet a záró LCS héten, az utolsó kör után még 3 helyosztót kellett játszani ahhoz, hogy kialakuljon a végső sorrend. Az alapszakaszt végül a Team Liquid nyerte, miután az utolsó helyosztón legyőzték a CLG csapatát. Meglepő az Impulse és a Gravity előkelő helyezése, de még meglepőbb, hogy a tavaszi bajnok TSM csupán az 5. lett, míg a tavaszi 2. C9 be se jutott a rájátszásba, igaz, még mindig van esélyük kijutni a vb-re a 3. csapatként. A rájátszások 2 hét múlva kezdődnek, addig pihenő van, de nagyon kíváncsian várjuk, hogy mely amerikai csapatok fogják képviselni a régiót az októberi vb-n. Az elmúlt két évben NA>EU volt, idén eddig úgy tűnik, EU>NA. Meglátjuk. Viszont mindenképpen érdemes megnézni, hogy hogyan nyert a Liquid az Impulse ellen, ami után előbbi ugye az 1. helyért játszhatott.

Toxikus magatartás miatt 4 mérkőzésre bannolták Forg1ven-t, a Gambit lövészét, aki így nem játszhatott volna az utolsó két meccse ÉS a rájátszás első két meccsén, ha bejut a Gambit, de Forg1ven eltiltása a rájátszásról való lecsúszást jelentette nekik. A dolog több sebből is vérzett, mert bár volt csere ADC-je a korábbi Fnaticos Steelback személyében a csapatnak, azt nem engedték el aktuális amerikai csapatától, így egy régi SHC játékossal, Moopzzal pótolták a helyét, ez azonban már kevés volt.

XiaoWeiXiao, a Team Impulse játékosát felfüggesztették, mert pénzt fogadott el azért, hogy valaki más karakterét felsőbb ligába játssza (elo boosting). Minden ilyen jellegű tevékenység erősen tiltott, ráadásul XWX azonnal be is ismerte bűnét, így az utolsó hétvégén egy soloq-ból érkezett játékos, Gate játszott helyette, de a csapatnak így is sikerült bejutnia a rájátszásba.

A végére pedig íme a már megszokott best moments válogatás!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr457646276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.07.27. 16:01:47

Nem vagyok 100% a VB -re jutás illetően, de szerintem a Fnaticnak is nyerni kell amellett amit írtatok. Ők már ott vannak, de nem mindegy hogy a pontszám, vagy a nyári győzelem miatt. Valamint lehet más, igaz sokkal bonyolultabb eset is, de nincs kedvem számolgatni. Az sem biztos hogy kell a tovább jutás, lehet 6-5 (UOL-H2k) is elég lenne, meg persze a többi csapat eredménye Nem tudom ki volt az 5-6 tavasszal. Minden esetre ez a teljesítmény nagyon karcsú a VB -n, meglátjuk mire mennek HORO -val.
süti beállítások módosítása