LCK 7. hét - A játék neve: 2-0!
2015. július 07. írta: sundii

LCK 7. hét - A játék neve: 2-0!

6664_1.jpg

Előzetesen nem ez volt a Koreai Bajnokság leginkább várt hete, de a sok 2-0 ellenére bőven voltak izgalmas megmozdulások, és új hősök is felbukkantak. Hajtás után olvashatjátok a videókkal teletűzdelt részleteket!

CJ Entus 0 - 2 KOO Tigers

Mindjárt egy rangadóval indítunk! A CJ az előző héten két kisebb csapattal találkozott, így újra elindult felfelé a tabellán, míg a KOO hétről hétre jobb formát mutat, mely a meta változásnak is köszönhető. Mivel mindkét csapat a teamfightjairól híres, így a tornyok, a sárkány és Baron környékén sok akcióra lehetett számítani. Az első meccs a csapatok ennek megfelelően meg is adták az alaphangot. Míg a sárkányt a KOO, addig a Baront és a teamfightokat a CJ uralta, ezáltal végig szoros maradt a küzdelem. Az 5 sárkány zsinórban azonban már a CJ-nek is sok volt, így a KOO pár picket (Annie + Sivir + Evelynn) követően a sárkány-buff mellé a Baronét is megszerezte, majd befejezte a mérkőzést. A visszavágóra valami fura oknál fogva Max kezdett MadLife helyett. Koreában valamiért szeretik az edzők hátrányban bedobni az újoncokat a mély vízben ezzel tesztelve őket, hogy milyen teljesítményre képesek stresszesebb szituációban. Megkérdőjelezhető filozófia, és eddig talán csak egy esetben vált be (GBM -> Kuzan a Jin Airnél). Ennek megfelelően a KOO elindította a "Kill the Rookie" hadműveletet és Wisdom meg is ölte a CJ supportját. Shy sem járt jobban fent, Evelynnel itt is megjelent a KOO junglere. Wisdom a második meccsen hatalmas nyomást gyakorolt minden lane-re, melynek köszönhetően 30 percen belül meg is nyerték a nem túl izgalmas találkozót. Teljesítményéért mindkétszer az MVP címet is bezsebelte, ami a Smebet, Kurot és Pray-t is soraiban tudó csapatban nem kis teljesítmény.

IM Longzhu 0 - 2 Samsung

Habár a Samsung csapatát teljesen újra kellett építeni a világbajnokság, majd a tavaszi liga után, Fury megfelelő alapnak tűnik imp és Deft pótlására. Ezt Kogmaw-jával bizonyította az első meccsen. A scale-kompozíciót jól játszotta a világbajnoki címvédő, sőt a sárkányokat is kivétel nélkül ők hozták el. Tankönyvbe illő befejezés, 1-0. A visszavágó a következő heteket vetítette előre: az IM egyszerre választotta be Nidaleet, Varust és Corkit is, mely hősök rengeteg poke-t biztosítottak a csapatnak. Cserébe az all-in teamfightokkal nem tudtak mit kezdeni, amit a Samsung ki is használt. A befejezés picit döcögött, vagy túl biztonságos lett? Mindenesetre újabb 2-0.

NaJin 0 - 2 KT Rolster

A pénteki CJ - Jin Air mellett ez volt az az összecsapás, ahol vártam a szoros küzdelmet és a három meccset. Sajnos a csapatok múlt héten találkoztak, amből a NaJin tévesen levonhatta a következtetést, hogy megint simán ők fognak nyerni. Nem így lett. Arrownál kétszer feltűnt Kogmaw, aki egy updatelt Corkiként funkcionált. A játék elején 6. szinttől pokeol-t, plusz lategameben megállíthatatlan volt. Ehhez persze nagyban hozzájárult a Fixert váltó Piccaboo, akit az alapszakasz második felére igazolt le a KT gárdája. Janna ultijait nagyon jól időzítette és Threshére sem lehetett panasz. Voltak izgalmas teamfightok, Baronsteal és társai, de Dukera és Watchra nagyon rájátszott a KT, így nekik szinte semmi hatásuk nem volt a meccsre. Ssumday Shenje meggyőző: jól lehetett látni, hogy a kettős teleportjának köszönhetően mennyivel nagyobb befolyása volt a pályán, mint Duke-nak.

IM Longzhu 2 - 0 Anatchy

Engem meglepett ez a végeredmény több okból is. Egyrészt az Anarchy a nyugaton egyre népszerűbb poke kompozícióval próbálkozott első meccsen, másrészt az IM két poszton is váltott a két nappal korábbi felállásához képest. Az IM kontrollálta az összes lane-t, így megfelelő aranyelőnybe kerültek ahhoz, hogy az Anarchynak soha ne legyen meg az elég sebzésre a sárkány/torony harcoknál. Frozen Azirjára és Irelia split pushára pedig nem volt válasz. A második felvonásban Mickey Faker nyomdokában járva Azirt Ireliával próbálta kivenni a játékból - sikertelenül. Emellett ikksu akkora hátrányba került a fenti ösvényen már az elején, amit egy csapat sem engedhet meg magának. Ha másért nem, IgNar Alistar játékáért mindenképp megnézni a második meccs összefoglalóját.

CJ Entus 2 - 0 Jin Air

Szerintem Chaserék mostanáig keresik az okot, hogyan tudták elveszteni az első játékot. Ha csak a számokat vizsgáljuk. Leromboltak 11 tornyot, szereztek 2 Baron buffot és 2 sárkányt az 50. percig, onnantól viszont a CJ felül tudott kerekedni. Mindezt annak ellenére, hogy a Shy helyén játszó Helper nem volt épp sokszor a helyzetek magaslatán. Ennek ellenére Coco, Ambition és Space játéka rendben volt, így sikerült elegendő sebzést bevinni a játék vége felé már kevésbé effektív Corkival és Nidaleeval felálló Jin Airnek, így nagy nehezen behúzták a meccset. Végig csak az nézze, aki bírja egy órán át 10 killel, a többieknek itt az összefoglaló:

A kiélezett harc annyira feltüzelte a játékosokat, hogy ott folytatták, ahol az előző meccsen abbahagyták. Ehhez hozzájárult továbbá a két csapat draftja is. CJ oldalról Ekko, Sivir és Twisted Fate, míg a JAG-tól Hecarim és Annie szolgáltatta a pick kompok sikerességét. Az adok-kapok végén a CJ került ki győztesen, immáron másodszor, köszönhetően a 40. perc utáni magas respawn időzítőnek.

SK Telecom 2 - 0 SBENU

Két kérdés volt csak ezzel a párharccal kapcsolatban: Faker fog e kezdeni, és ha igen, akkor láthatunk e valami érdekes és új hőst tőle? A válasz végül igen és nem lett. Ezúttal MaRin járult hozzá leginákbb a csapat sikeréhez Fizz topjával. Érdekes volt látni, amint a SKT fenti játékosa 1v2 szituációkból pozitívan jött ki. Bengi Ekkoja is jól muzsikált, bár valószínűleg őt nem fogjuk már ilyen szereposztásban látni az 5.12-es nerfnek köszönhetően. A második játékra érdekes elgondolással vágott neki az SKT (értsd: troll-pickeltek). MaRin és Bengi is egy-egy Cinderhulk hőst választott, utóbbi egyenesen Reignover Olafját, Faker ellen Sasin pedig Velkozt hozta. Utóbbi nem tűnt rossz választásnak, először solo-killelte a legendát, majd kétszer is újra közel került ehhez a kivételes teljesítményhez. Az SKT picit nagyvonalúan vette a találkozót (a 0-7-es kezdés ezt jól bizonyítja), de a végén szokásos módon ők kerekedtek felül.

KOO Tigers 2 - 0 Samsung

A Samsung javuló játéka és a KOO remek formája akár még meglepetéssel is szolgáltathatott volna, így megszakítva a hét 2-0-s sorozatát. A KOO mindkét meccsen egy erősen mágikus sebzést (Magic damage) preferáló összeállítással kezdett, amivel gondban lehettek volna, ha az ellenfél megfelelő tárgyakat tud venni az ellensúlyozásra. Az első játékban el is jutott eddig a Samsung, de CuVee borzalmas oldaltámadását a KOO játszi könnyedséggel hárította, majd a lehetőséget kihasználva egy 4-1-es cserét követően lerombolták a Nexust. A visszavágó forgatókönyve is hasonló volt. A KOO uralta a sárkány környékét, míg a Samsung nyerte a teamfightokat, majd elhozta az első Baront. Végül megint minden az 5. sárkánynál dőlt el, amit a KOO sikeresen megszerzett, majd behúzta a játékot is.

Érdekességek

  • MadLife és Shy padoztatásával már csak a NaJin játszotta végig az összes meccsét az eredeti kezdőjével
  • Ezen a héten jelent meg a legtöbb új hős a Summoners Riften: Jaxet, Olafot és Velkozt sem láthattuk eddig a nyári ligában
  • Először fordult elő, hogy mindegyik BO3 2-0-ra végződött egy héten
  • Az SK Telecom 20. BO3 meccsét húzta be zsinórban az LCK-ban

Végezetül vessünk egy pillantást a tabellára és az MVP állására:

11267401_889137231165482_7879348923908420315_n.png

Forrás: Youtube, Faker hivatalos Facebook oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr837603624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása