Heti League - sok profinak ez lesz az utolsó vb-je
2015. július 06. írta: Hodini

Heti League - sok profinak ez lesz az utolsó vb-je

Visszavonulás előtt álló veteránok, világbajnoki hype és C9 dráma: ez történt a múlt héten a League of Legends világában!

Áll a bál a Cloud9-nál - és még rímel is, pedig ez nagyon nem jó hír a szurkolók számára: a múlt hétvégi forduló előtt visszalépett a játéktól a csapat dzsungelese, Meteos, mert nem tudott alkalmazkodni a rá kiosztott feladathoz. Csak röviden, hogy érthető legyen: minden csapatban van egy úgynevezett "shotcaller", akinek az a feladata a saját játéka mellett, hogy utasítsa a csapatot, mikor támadjanak, mikor védekezzenek, mikor menjenek rá a pálya egy-egy fókuszpontjára. Ezt a szerepet a nemrég visszavonult Hai töltötte be eddig, az ő helyére érkező Incarnation helyett viszont a régi motoros Meteosra bízták a shotcaller teendőket. A csapat viszont pocsékul szerepel: 3 győzelemmel és 9 vereséggel utolsó előttiek a tabellán, csodának kéne történnie ahhoz, hogy egyáltalán a még rájátszást érő 6. helyet megszerezze a tavasszal még döntőt játszó alakulat. Meteos helyére Hai-t hívták vissza (aki eddig ugye nem is ebben a pozícióban játszott, ellenben Észak-Amerika legjobb shotcallere), de a legutóbbi hétvégét így is 0-2-vel zárták. Hosszú út áll még a Cloud9 előtt, mire újra régi fényükben tündökölhetnek.

meteos.jpg

Már kaphatók a jegyek az LCS rájátszására: az európai és amerikai negyeddöntők-elődöntők-döntő is sorrendben augusztus 8-9., 15-16., és 22-23-án lesznek. Egy jegy 10 euró/15 dollár lesz, tehát ha épp Stockholmban/New Yorkban jártok, mindenképpen menjetek el megnézni valamelyik meccset. Már csak azért is lesz izgalmas a rájátszás, mert most dőlnek el a világbajnoki helyek, ahol a Vizicsacsival felálló Unicorns of Love továbbra is komoly versenyben van a kijutásért. Ehhez azonban az egésznek a végén előrébb kell végezniük az H2K-nél, ami nem lesz könnyű, igaz, addig még sok víz lefolyik még a Summoners Rift folyóján.

worlds2015.jpg

Ha már a jegyeknél tartunk: a napokban kezdődik a jegyek értékesítése a világbajnokságra is. Elsőként a csoportkörre lehet jegyeket venni, július 8-tól, itt a jegyek 22-33 euró/nap (6-10.000 Ft) között mozognak. Figyelembe véve, hogy a Dota2 vb-re 10 perc alatt fogyott el 18.000 jegy, itt is hasonló forgalomra lehet majd számítani.

A visszavonulást fontolgatja Európa leghíresebb játékosa, Enrique "xPeke" Cedeño Martínez. A középső ösvény spanyol sztárja a Fnatic színeiben érte el legnagyobb sikereit, majd tavaly otthagyta a csapatot, hogy sajátot alapítson. xPeke elmondta, hogy már tavaly gondolkozott a visszavonuláson, de akkor úgy döntött, még egyszer, saját erőből megpróbálja a nemzetközi szereplést. Csapata, az Origen egyébként nem áll rosszul, jelenleg harmadikok a tabellán, így bőven van még esélyük kijutni a vb-re. Az erről szóló reddit thread-ben egyébként a TSM toposa, Dyrus és a Cloud9 supportja, Lemonnation is úgy nyilatkozott, hogy jó eséllyel ők is visszavonulnak október végén. Ha ez igaz, akkor három legendás nevet veszít év végén a League of Legends közösség.

11722484_388139204730456_6239927653468933061_o.jpg

És akkor egy kis hazai a végére: a hétvégén lezajlott az OVS Fest League of Legends döntője, ahol a Team HOPE 2-0-ra legyőzte a WiLD csapatát! A második mérkőzés nagyon szoros volt, a HOPE elképesztő hátrányt dolgozott le és fordította meg a meccset. Gratulálunk nekik! Most hétvégén pedig MondoGames és EGC Summer, így lesz bőven néznivaló a magyar LoL közösségben is!

Ráadásként pedig itt vannak a legviccesebb jelenetek a múlt heti fordulóból!

 

Képek: Esportmilla/Lolesports flickr

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr357604496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olleatti 2015.07.06. 23:05:57

Én Úgy gonodlom hogy ha adtok egy nevet egy cikknek ez most a "Heti League - sok profinak ez lesz az utolsó vb-je" akkor nem kellene sokmindent összevegyíteni oké hogy ott van hogy "Heti League" de akkor legyen ennyi a cím mindent elmond :P végig olvastam mert elkezdtem de olvastam itt jegyártól kezdve OVS-ig mindenről. :)
____
Rátérve a visszavonulásokra :)
-Dyrust megértem szerintem eléggé kimerült már szegény és talán annyira nem is tud már itt érvényesülni ... Régen nagyon sokkra tartottam most ink kicsit kevesebbre mint egy közép szintű játékost.
-Hai tényleg az egyik legjobb shoutcaller volt és ez meg is látszott/látszik a csapaton dicséretle méltó a teljesítménye és őt nagyon sajnálom hogy "szünetel" bár megértem a keze miatt... :)
-Meteos őt részben megértem mert nagyon nagy teher szakadt a válára így hogy őt nevezték ki shoutcallernek őt nagyon sajnálom szerintem még mostanáig nagyon jó játékos ....
-Lemmonation szerintem ő is ink egy közép szintű játékos volt voltak nagyon szép és jó megmozdulásai elég ügyes volt de sajnos nem pótolhatatlan ... :/ (Meteos sem de ő nehezebben pótolható)
-Xpeke talán ő lepett meg a legjobban. Csinál egy elég szép csapatot fel is mutatnak valamit és visszavonul. :) Én őt nagyon jó játékosnak tartom nagyon ügyesnek S1 óta nagyon jó játékosnak tartom (bár akkor más poston volt de nem volt az olyan rossz sem ahhoz az időhöz képest :) )
Nagyon hiányolni fogom az EU régióból de gondolom megvan a(z) oka annak hogy visszavonul :)

Petidarkmagician 2015.07.07. 01:01:48

Nem szeretném leszólni a cikk íróját, csak örülnék, ha jobban utána járna a dolgoknak, mivel így sok ember kap téves információt.

Az xPeke-ről megjelentett dailydot cikk egy téves cikk, a dailydot-nak nem ez volt az első olyan húzása, hogy információk nélkül írtak meg egy cikket arra várva, hogy a cikk után kavart pórból megtudjanak valamit a szituációról. Az Origen menedzsere, CarvinG, nem sokkal a cikk megjelenése után tweetelte: "Sajnálattal közlöm, de xPeke még itt lesz jó darabig. Mint játékos, persze" (link: twitter.com/MVCarvinG/status/617419673752182784 ).
Szóval mint kiderült a dailydot megint egy olyan cikket hozott le, amiről nem volt teljes információjuk. Erre több Profi játékos is reagált, de legtöbbjük persze csak poénkodott, mint pl. xPeke csapattársa, Amazing twitter.com/Amazing_EU/status/617359682517233664 .

A reddit thread, amiben a cikket linkelték Dyrus a következőt kommentelte: "Same honestly", amire LemonNation azt válaszolta: "Same" (link: imgur.com/ygBgDIM ). Ezek a kommentek is valószínűleg a profik trollkodásai közé tartoznak, nem komolyan írták hogy visszavonulnának.

Dyrus tényleg fontolgatja, hogy ez lesz vajon az ő utolsó, vagy az utolsó előtti VB-je. Több interjúban, reddit beszélgetésben is nyilatkozott arról, hogy miért ő az egyetlen -Santorinnal egyetemben- a csapatban, akinek a szerződése nem 2018 végéig érvényes (Santorinnak is csak 2016 végéig érvényes a szerződése, csakúgy mint Dyrusnak). Ezekben az interjúkban megtudhattuk hogy még nem biztos hogy mit szeretne csinálni jövőre, és elég bizonytalan hogy visszavonul vagy tovább játszik a csapatban. Idővel tudhatjuk csak meg.

LemonNation viszont nem szándékozik még visszavonulni, hacsaknem a dolgok tényleg nagyon rosszra fordulnak (dolgok rosszra fordulnak = pl. kiesnek az LCS-ből). Ezt az 50. Summoning Insight-ból tudhatjuk meg (link: youtu.be/I9Hq_mVx_wY?t=1h49m55s ) , mivel Thooorin készített a Cloud9 összes tagjával interjút, ám az ötből még csak három interjú jött ki.

És végsőként, a profik elkezdték a "same" (lefordítva: "szintén") kifejezést használni mint egy troll/meme kifejezés, amit Sneaky, a C9 játékosa terjesztett szét. A videóban látható a meme eredete: www.youtube.com/watch?v=CrzqXxCKVts .

Szóval a legvégső hozzászólásom az lenne, hogy a cikk írója kicsit jobban utánajárhatna a dolgoknak mielőtt egy ilyen komolyabb cikket lehoz, mivel nem hasznos ha egy ilyen nagyobb oldalon több téves információ jelenik meg. Persze én is tévedhetek, de mint minden LoL-al kapcsolatos cikket/hírt/videót néző, az állításaim következtetése helyén valónak tűnik (szerintem legalábbis). Ez a hiba ellenére nagyon örülök, hogy van Magyarországon olyan oldal, ami a LoL esport oldalával foglalkozik, csak néha van hogy mélyebbre kell ásni, hogy megtaláld az aranyat :D. További sok sikert kívánok :)

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.07.07. 08:54:46

@Petidarkmagician: Köszi az építő jellegű kritikát, mindenképpen utánanézek a same mémnek, ezek szerint lemaradtam valamiről (pedig elég jól informált szoktam lenni ilyenek terén). Lehet, hogy elfért volna a cím végén még egy kérdőjel :)
A Dailydotra reagálva: tudom, hogy gyakran hoznak le "anonim forrásokra hivatkozva", ettől függetlenül legalább ennyire gyakran van igazuk (gondoljunk csak tavasz végén a Steelback - Rekkles cserére). Ez elég rizikós újságírás szempontjából, de ma már egy reddit threadet is lehet hírnek tekinteni.
xPeke -> én nem lepődnék meg, szerintem ő már nagyon a menedzsment felé kacsintgat. Csinált egy új csapatot, látja, hogy megy neki, miért ne léphetne feljebb.
Dyrus -> így van
Lemon -> már tavasszal is úgy véltem, hogy ha változni fog a C9 kerete, akkor lemon lesz az első változó, mégpedig, hogy fellép coachnak. ez még nem történt meg, de a C9 nyári teljesítménye alapján simán elképzelhetőnek tartom.
süti beállítások módosítása