NA LCS 5. hét összefoglaló: élen a TSM, összeállt a TDK
2015. július 04. írta: tragg

NA LCS 5. hét összefoglaló: élen a TSM, összeállt a TDK

nalcs.jpg

Végre hétvége, végre egy kis amerikai LCS! Mielőtt elkezdődnének a mai párharcok, nézzünk rá egy kicsit a múltheti eseményekre, amik alsó- és felsőházra osztották a tabellát.

Első nap:

Team Impulse – Gravity – 0-1

A pick&ban fázisból a TIP jött ki jobban, egy elég jó csapatot raktak össze (Maokai, Nocturne, Kassadin, Sivir, Nautilus), hogy megállítsák a Jinx-et játszó Altec-et, ráadásul semmi védelmet nyújtó hőst nem pickeltek a Gravity-sek amivel életben tarthatnák a carryt. Azonban ezzel a tökéletes dive comppal sem voltak képesek Altec-et megfogni.

Keane megint egy szokatlan hőst választott midre, ezúttal Hecarimot, sőt Ő is teleport/ignite-tal hozta.

Early game-ben szokásukhoz híven agresszívak voltak az Impulse-osok és ez félig-meddig be is jött. Sokáig egyenlő és szoros volt a meccs, de megint kijött a TIP legnagyobb hibája: rossz shotcalling, rossz döntések sorozata főleg mid és lategame-ben. Ez pedig a meccset jelentette nekik. A mérkőzés legjobbja a Gravity-s Altec volt, aki 7-2-7-tel zárt és carryzte a csapatot.

Team Liquid – Counter Logic Gaming – 1-0

A tavaszi szezonban pont ugyanekkor kezdődött az addig kiválóan játszó CLG összezuhanása. Most is kikaptak egy fontos rangadón.

Mindkét csapat viszonylag jól draftolt, de a TL-t erősebbnek éreztem a p&b után.

A CLG egy diveolással(?) kezdte a meccset, ami egy jó nagy fail lett, Xmithie oda is adta a firstblood-ot. A Liquid végig előnyben volt egy-két túlságosan magabiztos megmozdulástól eltekintve jól kontrollálták a meccset és meg is nyerték azt.

Mindenképpen meg kell említeni a Fenix 4v1 quadrakill-t, amit Azir-ral követett el. Outplayed.

 

Team Solo Mid – Team 8 – 1-0

A múlt hét folyamán a TSM menedzsment úgy döntött, hogy megveszik a Liquid-nél csereként tevékenykedő Keith-t, és próbára teszik a kezdő adc pozícióért. Wildturtle nagyon gyengén produkál hetek, sőt hónapok óta. A hétvégi meccsek fontosak voltak a csapat számára, így minél jobban kellett produkálnia, hogy Ő maradhasson a kezdő. Szokásos, jól felépített TSM draft után magabiztosan kezdhették a meccset, egyből rávállaltak egy diveolásra a lane swap után amit borzasztóan kiviteleztek. Ennek köszönhetően 0-2 és ezer arany hátrányba kerültek. A kredit azért jár CaliTrlolz-nak, remekül védte ki a dive-ot. Midgame-ben megőrizte előnyét a T8, azonban a TSM vision kontrollja sokkal jobb volt, aminek következtében simán nyerték a Baron-hoz közeli harcot és le is szedték a buffot. TSM jól használta a buffot és a következő Baron-t is hamar leszedték Kalistá-nak köszönhetően. A maradék tornyokat szisztematikusan leverték és befejezték a meccset. Turtle 7-1-2-vel végzett, akit végre lehetett a meccs legjobbjának hívni.

Cloud 9 – Team Dragon Knights – 1-0

Összeszedte magát Meteos, erre a mérkőzésre legalábbis. Nagy hangsúlyt helyezett a botlane-re, ami megérte. Sneaky hamar előnybe került Ashe-sel és több killt is sikerült neki adni midgame során is. Meg volt a térkép és vision kontroll is a kék-fehéreknek, végre úgy tűnt, tudják mit csinálnak.

Szombaton még cserékkel állt ki a TDK. Seraph hiába próbálta menteni a menthetőt Gnar-ral, nem sikerült neki. Nyert a C9.

Dignitas – Enemy Esports – 1-0

Mióta felvették a Fnatic volt edzőjét, a pick&ban és a mid-lategame shotcalling is kiváló a Dignitasnál. Kíváncsi vagyok meddig tart még a jó forma, remélem minél tovább, mert megérdemel egy kis sikerélményt a Dig.

Nem tett szert egyik csapat sem említésre méltó előnyre a meccs elején, szoros volt az állás.

Később jött ki milyen fontos is egy (vagy több) jó shotcaller. A Dignitas jó döntéseket hozott és a Baron-nál sem dobták el a meccset. Továbbra is szárnyalnak. Ma kivételesen Gamsu helyett CoreJJ volt az MVP.

 

19281050916_3ebd73ccb1_k.jpg

 

Második nap

Gravity – Team Liquid – 1-0

Mindkét csapat viszonylag jól draftolt, a Gravity Janna pick nekem kicsit furcsa volt, de végül is működött. Piglet a védjegyévé vált Vayne-t hozta, amivel bármikor képes meccseket lehozni.

Gravity kezdte jobban a meccset, hamar nyomást helyeztek a dupla jungelező IWD-re és Quas-ra. A korai agresszió után nyugisra váltottak a csapatok, még a sárkány környékén sem alakultak ki harcok. Érdekes, hogy két abszolút nem mobilis midlaner játszott egymás ellen (Viktor-Orianna) és egyetlenegy ganket nem kapott egyikük sem. Midgame-ben is folytatódott a passzivitás, egyik csapat sem mert nekimenni a másiknak, inkább hagyták, hogy elvigye a másik a sárkányt. A 30. percben, közel fél óra után végre egy agresszív megmozdulás történt GV részről, ami egy killt eredményezett.

Nem sokkal később Quas-t és IWD-t elkapták, amiből masszívpozícionális előnyt kovácsoltak Altec-ék és beerőszakolták magukat topon és boton a TL bázisra, majd ki is végezték a Nexust. A legjobb megint Altec volt, aki a hétvégén már másodszorra hozta le Sivir-rel a meccset.

 

Team Impulse – Cloud 9 – 1-0

Itt volt végre a lehetőség a C9 előtt, hogy a nyáron először 2-0-al zárjon zárjon egy hetet, de nem sikerült, sőt konkrétan lealázta őket a TIP. A 28 perces meccs 23-3-al végződött...

Rush az NA junglerekkel ellentétben szeret már korán gankelni és nyomást helyezni a lane-ekre. Tette ezt most is és Lee Sin-t hozott, de inkább négyen campelték meg Incarnat0in-t és szerezték meg rajta az első gyilkosságot. Az első igazi 5v5 harc 3-1-el végződött a TIP részére, innentől teljes kontroll vesztett a Cloud 9 és lemészárolták őket Impact-ék.

Volt egy szép C9 Nocturne-Annie-Jinx kombó a 10. percben, de ennyit tudnék kiemelni tőlük.

Az Impulse egész jól, a Cloud 9 pedig borzasztóan játszott. Az MVP Rush volt, aki azt csinálta amit egy vérbeli koreai junglernek kell Lee Sin-nel.

 

Team Solo Mid – Counter Logic Gaming – 1-0

A hét legjobban várt meccse természetesen az LCS el classico-ja volt, a TSM-CLG. A csapatok holtversenyben álltak a forduló előtt az első helyért, érdekes meccsnek ígérkezett.

Xmithie a 2. percben odaadta a firstblood-ot, Evelynn-nel csekkolta le meg van-e mind az öt TSM játékos. Ők köszönték szépen meg voltak a bokorban. Ritkán veszít amerikai csapat ellen előnyből a TSM, így eléggé megkönnyítették a dolgukat. Viszonylag kontrollált volt a TSM játéka, de egy-két egyéni hiba is volt Dyrus és Wildturtle részéről, melypéldául egy sárkány deficitet is eredményezett.

A harmadik sárkányért folytatott harcban Lustboy egy három emberes felütést vitt be Alistar-ral, de a többi TSM tagot remekül zónázta ki Zion Gnar-ral, így nem tudtak reagálni az amúgy jó engage-re. Pár perccel később azonban összejött a wombo-combo és átvette a meccs teljes irányítását a TSM. Leszedték a Baron-t is majd, befejezték a meccset.

A meccs legjobbja egyértelműen Lustboy volt, aki remekül játszott Ali-val. Kiemelhető Dyrus megint, aki több tökéletes Rumble ultit is ledobott.

Nem volt rossz meccs, nézzetek rá ha tehetitek, volt egy-két látványos megmozdulás.

 

Team Dragon Knigths – Dignitas – 1-0

Végre visszatértek a kezdő játékosok a TDK-hoz! Egy teljesen más csapatot láthattunk vasárnap a Riften.

Jól kezdtek a duo lane-ek mindkét részről, sokáig kiegyenlített volt a meccs. A TDK sokszor játszott már jól early game-ben, de eddig sosem tudták ezt átvinni mid vagy esetleg late game-re. Ez most sikerült. Úgy látszik a csapat kohézió meg van az eredeti játékosokkal. Jól kontrolláltak az objective-eket és tornyokat is sikerrel vertek be a 20. perc környékén. Ekkor sem volt nagy különbség az aranyban, viszont 2-0 volt a sárkány a TDK javára.

A 30. percben ace-elték a Dignitas-t és inhibitorig mentek miden. Hiába próbált meg mindent a kicsit elkeseredett Dig, nem tudták megállítani a TDK Baron-t majd el is vesztettek három embert és velük együtt a meccset is.

Egészen jó teljesítményt nyújtott a TDK az eredeti csapattal, kár, hogy nem Ők kezdtek már az első héten. A meccs legjobbja Serpah volt, aki a top lane Vladimir-rel 2-3 embert mindig lefoglalt, esetleg meg is ölt a harcokban.

19120998349_88d7a319ae_k.jpg

Team 8 – Enemy Esports – 1-0

A split egyik leggyengébb színvonalú meccsét volt szerencséje látni annak, aki késő éjszakáig fennmaradt. A kiesési rangadó Team 8 sikert hozott, annak ellenére, hogy az NME leszedett öt sárkányt. Ha a két csapat továbbra is így játszik, akkor bizony van félnivalójuk, mert ezt a TDK-t nem tudják majd kiverni, hiába 1-9 a sárkányos csapat.

A Solo Mid átvette a vezetést és immár egyedüli elsőként várják a 6. fordulót. Szoros az állás a második helyen, három csapat is 7-3-mal áll (CLG, Gravity, Dig). Az alsóházban is hasonló a helyzet, a C9, T9, NME fej-fej mellett a 7. helyért, a TDK továbbra is utolsó, de sokat várok tőlük a 6. héten.

Képek: LoL Esports Flickr

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr837595164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása