Világbajnokság: most vagy soha?
2015. július 02. írta: Hodini

Világbajnokság: most vagy soha?

A világbajnoki részvétel szempontjából életbevágóan fontos két nap előtt áll a Vizicsacsival felálló Unicorns of Love: két olyan csapat - Origen, H2K - ellen kell nyerniük, amelyik jóval előttük áll a tabellán, ha életben akarják tartani a világbajnoki esélyeiket. Persze úgy, hogy ezek mellett hozzák a kötelezőt a kisebb csapatok ellen a hátralevő 3 fordulóban. Az biztos, hogy mentálisan nagyon jót tenne nekik.

19237777216_0eaa40960f_k.jpg

De nehéz megmondani, hogy mire lehet számítani az unikornisoktól: a tavaszi szezonban közel 90% volt a győzelmi rátájuk a náluk jobb csapatok ellen (ők voltak az egyetlen csapat, amelyik oda-vissza verte a most 10-0-al álló Fnaticot tavasszal), de tudtak nyerni a legutóbbi alapszakaszgyőztes SK ellen is. Ehhez képest nyáron elég halványan teljesítenek: A Fnatic, az Origen és a H2K is viszonylag simán verte őket eddig, sőt, kikaptak a gyengélkedő Roccattől, vagy a tavasszal még a kiesés szélén táncoló, most valamivel összeszedettebb Giantstől. 

Nem igazán érezni az összhangot a csapatban: early gameben nagyon jól játszanak, de a mid/late gamere szétesnek, rossz döntéseket hoznak, sokszor belemennek olyan harcokba, amikbe nem kellene és legalább 3 olyan meccsük volt nyáron eddig, amit nyert helyzetből buktak el (tökéletes példa erre a fenti Origen elleni meccs). Hogy mi ennek az oka, azt nem tudni, viszont úgy tűnik, mintha az ellenfelek kiismerték volna Csacsiék stílusát és pontosan tudnák, hogy kell felkészülni ellenük. Ha megnézzük a statisztikákat, a nyáron ez nem tűnik nehéznek: PowerofEvil 10-ből 9 meccset mindössze három hőssel (Orianna, Cassio, Kog'maw) játszott, de ugyanez igaz Vardagsra (Sivir, Kalista, Jinx) és Hylissangra (Morgana, Annie, Alistar) is. Úgy tűnik, mintha nem mernék bevállalni a meglepetés pickeket, bár ez valahol érthető is, amikor már a vb a tét. 

Persze tavasszal is voltak már hasonló helyzetben (akkor ugye 9-9-el végeztek az alapszakaszban, majd meneteltek a döntőig), de ez most egy fokkal nehezebb. Nagyobb rajtuk a nyomás, hiszen most már a vb a tét, amihez az első lépés minimum a rájátszás. Ugye a Fnatic jó eséllyel megnyeri a nyári szezont és automatikusan kijut, viszont utánuk Csacsiéknak van a legtöbb világbajnoki pontjuk, őket pedig az H2K követi, tehát a cél a szezonban az H2K előtt végezni a legvégén, akkor biztos a vb szereplés. De míg Ryu-ék 7-3-al harmadikok a tabellán, addig a Unicorns csupán holtversenyben ötödik 4 győzelemmel és 6 vereséggel. 

18641392704_d1157f6a64_k.jpg

Egy esetleges 2-0-s forduló máris javítana a helyzeten, hiszen a 6-6-al már kicsit megnyugodhatnának, de ahhoz pont az Origent és a H2K-t kell megverni. Egy 0-2-vel viszont 4-8 lenne a statisztikájuk, ami gyakorlatilag a tabella alja, onnan már szinte lehetetlen lesz visszajönni.

Hogy most csütörtökön előhúznak-e valamit a Gouda-műhelyből, az már csak rajtuk múlik. Tavasszal az egyik patch alkalmával egy vasárnapi streamen épp Csacsit néztem, amikor behozta az AD Fizz-t topra, mondván, hogy kipróbálja, milyen az új patchben. Csütörtökön pedig behozta - éppen a Fnatic ellen, és el is verték őket. Talán ez a kis varázslat hiányzik csak a játékukból.

Csacsiék ma este kb. 21:20-tól kezdenek az Origen ellen, míg holnap olyan 22:20 körül az H2K ellen. Ugye nézni fogjátok? :)

  • Magyar stream ITT
  • Angol stream ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr117591104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Komojtalan 2015.07.02. 17:19:01

Azt hiszem jelentősen elszámoltad magad, nem ezeket a csapatokat kell legyőzni (persze ezeket is jó lenne), hanem akik hozzájuk hasonlóan állnak. Ha most 2-0, utána meg kikapnak a vetélytársaktól akkor kb. semmit nem érne. 3 csapat kiemelkedik, ezért a 4-5. hely kellene, a 6. már igen rossz lenne, lejjebb meg csőd.

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.07.02. 17:36:55

Ezt inkább úgy kell érteni, hogy a kötelezők mellett ezeket nagyon kéne hozni, hogy biztosan meglegyen a rájátszás. De mostanában ugye a kötelező se nagyon megy :( Ha viszont ezek ellen hasalnak, akkor mentálisan nagyon mélyre kerülhetnek, azért is lenne jó pont az Origent-H2K-t legyűrni, hogy kicsit magukhoz térjenek.

Hodini · http://esportmilla.hu 2015.07.02. 17:50:27

De végigmatekozhatjuk:
Most 0-2, akkor 4-8, Fnatictól jó eséllyel hasalnak még, tehát minden más hátralevő meccsüket meg kell nyerniük ahhoz, hogy ugyanúgy 9-9-el végezzenek mint tavasszal. Akkor az az 5. helyre volt elég, ezúttal viszont az Origen miatt jóval szorosabb a mezőny. Ha a Roccat is összeszedi magát, márpedig múlt héten elverték az UOL-t, akkor lényegében csak a CW az akivel nem kell számolni biztosan a top6-ban, a többiek közül bárki ott lehet még. Nyilván ha most 2-0-znak és később kikapnak akkor tényleg ugyanott fognak tartani, de jobb 6-6-ról mint 4-8-ról várni a hajrát :)

olleatti 2015.07.03. 17:10:42

Igen régen egyértelműen sok volt náluk a meglepetés pick és talán EUs csapatokat ez meg is lepi bár szerintem ez egy Ázsiai csapat ellen nem nagy cucc szóval ennél többet kell mutatniuk ellenük mint egy "meglepetés pick" hisz aki nézi az LPL-t LCK-t az tudja hogy ott azért jóval több championokat játszanak :) ......
Az AD fizzes témáról annyit hogy igen régen megverte Fnaticot AD fizzel vagy ilyesmivel de most azért nézzük meg hogy egy ADC csere volt a Fnaticnál ami NAGYON nagyon sokat számít hisz "Rekkles" került oda aki EU-ban az egyik legjobb ADC ez vitathatatlan ... :P
S szerintem csacsiéknál is vannak gondok Csacsi még azt mondom hogy nem annyira rossz fel tudja venni a versenyt a(z) LCS toposokkal/csapatokkal POE az egyértelműen nagyon jó játékos szerintem a Euban talán a 3-4 legjobb mides. Kikis-t nem tartom jó játékosnak vannak jó pillanatai és csinál jó dolgokat de van hova fejlődnie ....
sokan meg fognak kövezni ezért de szerintem a bot lane-jük az ami nagyon gyenge nekik ....

bukszindeksz 2015.07.04. 08:59:36

Nagyon figyelmesen próbáltam elolvasni de mégsem találom az engem - mint teljesen kívülállót - legjobban érdeklő adatot: MI A JÁTÉK NEVE?
süti beállítások módosítása