LCK 6. hét - Rangadóra fel!
2015. július 02. írta: sundii

LCK 6. hét - Rangadóra fel!

cfbalcauuaal0de.jpg

A bajnokság első felének utolsó hetére nagyot akartak durrantani Koreában, ezért mindjárt négy rangadót is rendeztek négy napon belül. Sajnos a várakozással ellentétben szinte mindegyik összecsapás egyoldalúra sikeredett, de azért gyorsan nézzük át mi történt a múlt héten.

IM 0 - 2 CJ

Mikor a rangadókról beszélgem, nem erre a találkozóra gondoltam. A CJ két vereség után érkezett alsóházi ellenfeléhez, szóval arra jó volt a két meccs, hogy Ambitionék visszarázódjanak formájukba. Shy megirigyelte Vizicsacsitól Shent, így hosszú idő után első alkalommal tűnt fel a nindzsa a távol keleten. Ha másért nem, Coco Azir játékáért, és Shy map controlljáért (Stand United + teleport) mindenképp érdemes belenézni a találkozókba.

SK Telecom 2 - 0 KT Rolster

Bevallom én is felültem a KT-vel kapcsolatos MonteCristo féle hypetrainre, de lassan kezdek kiábrándulni a csapatból. A szezon elején tökéletes P&B (Pick and Ban) mára sokszor döcög, és a kivitelezés sem az igazi. Az SKT az elmúlt hetekben mindig midgame kompot választott, erre valahogy a csapatok scale hősökkel próbálnak reagálni. Nem értem a logikáját, mikor az SKT könnyen megbünteti az ilyesmit. MaRin Rumble-je továbbra is a világ egyik, ha nem a legjobbja, Faker is visszanyúlt egyik legkedveltebb hőséhez, Oriannához, és nem vallott szégyent. A második játékra megint előkerült Master Yi, amire a Nagnét váltó Edge Fizzel próbált válaszolni - nem sok sikerrel. Ezúttal Bang tündökölt, bezsebelve a teljesítményéért járó MVP címet. 

10995304_882122828533589_5231946740046328892_n.jpg

A híradóban mindjárt jött is a soloq midlane előrejelzés.

Anarchy 2 - 1 SBENU

Az alsóházi rangadó a vártnál több izgalmat hozott. A csaptok rutinjuk és figyelmetlenségeik miatt izgalmas kis összecsapást produkáltak. Volt itt 5 sárkány buff, Baron, baserace mindjárt az első meccsen, mely főleg a vision controll hiányából adódott. Az Anarchy azonban bizonyította, hogy miért tartják jobbnak. Ezúttal nem Mickey húzta a csapatot, hanem az ADC, Sahgyoon. A sokszor rossz helyezkedését a SBENU nem tudta büntetni, így vereségük elkerülhetetlen volt.

NaJin 0 - 2 Jin Air

Az LPL felszívta majdnem az összes használható koreai jungle-t, így az a csapat, akinek van egy, előnybe kerülhet. A JAG ezt erőszeretettel használja is, mivel Chasernek Bengi mellett nem sok vetélytársa akad idén, a NaJin-os watch pedig semmiképp nem tartozik ebbe a kategóriába. Ez valamint a kemp Ohq taktika döntött az első meccsen. A visszavágón megmutatta a NaJin, miért nem szeretem a "double-tear" kompot. A Jin Airnek rengeteg ideje volt előnybe kerülni, és ők ezt nem is voltak restek kihasználni. Visszajönni egy meccsbe ekkora hátrányból pedig még Duke Ryze játékával is nehéz, Ggoong Cassiója meg eleve kevés alkalommal volt meggyőző. A JAG folyamatosan fejlődik, míg a NaJin háza táján van mit rendbe tenni a következő hetekben.

CJ 2 - 0 Samsung

A CJ rápihenő hetének másik áldozata a tavalyi világbajnok csapata volt. A kiscsapat megpróbálta Shy Shenjét elvenni, amit sikerült is a P&B szakaszban kivitelezni, ellenben a megvalósítás már hagyott maga után kívánni valót. CuVee 1/7/6-ban fejezte be a játékot, és az ultijai valamint teleportjai sem voltak éppen helyén. A cinderhulk nerfeknek köszönhetően Hecarim első tárgya megint a Trinity Force, ami elviszi őt az early game kívánatos mezejére. Az első sárkánynál látszott mennyivel több sebzést tud bevinni Shy, mint a tárgy nélküli Shen. Coco Azirjáról megint írhatnék pár sort, de inkább jöjjön egy videó:

A Bard szerelmeseknek ajánlom a második játékot, ahol MadLife egy-két igazán remek játékkal rukkolt elő. A vége 0/1/19 és egy MVP cím.

KOO 2 - 0 IM

A Tigers utóbbi hetek jó formáját látva elég egyoldalú összecsapásra lehetett számítani, ami végül be is következett. Kuro Ekkoja üde színfolt volt, mivel az LCK-ban még csak Coco próbálkozott a legújabb hőssel, de ő is meglehetősen sikertelenül. Az MVP címet mindkét alkalommal a Lee-ből hojin névre váltó jungle kapta meg remek Evelynn flankjeinek köszönhetően. Hogy a tank meta végét miért várja mindenki, arra Smebék egy jó anyagot prezentáltak a második játékban:

NaJin 2 - 0 KT Rolster

A szombati nap nagyon erősnek ígérkezett, de mint már a felvezetőben is megjegyeztük, nem lett olyan kiélezett egyik összecsapás sem. A KT egész egyszerűen úgy döntött, ők ma nem akarnak nyerni. Ssumday mindkétszer az off-meta Renektont választotta topra, hogy a lanet gyorsan eldöntse Duke ellen. Ezt persze egy ösvénycserével (laneswap) gyorsan korrigálni lehet. A NaJin kompja amúgy is inkább scaleben volt erős, így a srácok annyira elnyújtották a laning phase-t, amennyire ésszerű kereteken belül lehet. Az erős teamfight orientációjukat pedig a meglévő tárgyaikkal kombinálva lehozták a meccset. Ha rossznak mondtam a P&B-t az előbb, akkor a KT részéről a visszavágó még katasztrofálisabban sikerült. Kezdeményező képességük Reksai alagútján és Renekton dashén kívül nem volt, meg is lett az eredménye. A jó csapatnevek ellenére ezt a második játékot még csak megnézésre se ajánlanám senkinek.. :)

SKT 2 - 0 Jin Air

A forduló előrehaladtával az aktuális tabellán a JAG felkúszott a második helyre, így mindenképp ez volt a hét leginkább várt találkozója. Chaserék megpróbáltak újítani, és a bajnokot meglepni egy pick komppal, Rengar azonban még mindig nem túl használható hős. Pickelni ugyan nagyon szépen tudtak a meccs során végig, azonban az ösvények és sárkányok kontrollálására nem voltak felkészülve. Faker körül gyakorlatilag nem történt semmi, ő pedig ezt megköszönve 24 perc alatt átlépte a 280 cs-t. Tárgyakban persze ez nagyon gyorsan realizálódott, majd a teamfightokban is. A nagyon kevés killt hozó meccsen egy Baron baitet követően az SKT sikeresen behúzta az első strigulát. A KT-hoz hasonlóan a JAG is bedobott egy újoncot Faker elé, had szokja a nyomást, de Kuzan a vártnál jobban szerepelt Azirjával. Alapvetően az egész meccs a JAG-ról szólt. Ha csak az aranyat nézzük, a 13. perctől folyamatosan előnyben voltak melyek sárkányokban és tornyokban is megmutatkoztak. A végén azonban megint jött az "SKT magic". Egy teamfight és meg is fordult minden, a Tristana választásnak köszönhetően gyorsan tovább növelték győzelmi szériájukat.

A koreai bajnokság ezennel az első részének végéhez ért. A tabella rendkívül kiegyensúlyozott. Az SKT magabiztosan uralja a mezőnyt - és az kínai csapatok formaingadozását nézve valószínűleg az egész világot, utána azonban sűrű a mezőny. A CJ, Jin Air, KOO, KT, és a NaJin még egyaránt odaérhet a VB-t érő helyekre, így a második felvonás még az eddigieknél is több izgalmat és kiélezettebb játékot hozhat.

Forrás: YouTube, Faker hivatalos FB oldala.

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr1007590048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása