Heti League - Fnatic fent, CW lent
2015. június 29. írta: Hodini

Heti League - Fnatic fent, CW lent

Időhiány miatt ezen a héten a Heti League kétHeti League lett, viszont így két hét alatt azért történt pár dolog amit érdemes felidézni. Lássuk, mik voltak ezek!

Misfits, majd átnevezve magukat, végül Renegades néven új észak-amerikai profi csapat alakult LCS veteránokból és újoncokból. A jelenlegi ötös az Alex Ich, Crumbzz, RF Legendary, Intense and Remilia felállással küzd a Challenger Seriesben a jövő évi LCS-be jutásért, ráadásul nem is akárkinek a vezetésével: a Renegades egyik társtulajdonosa az a Christopher “MonteCristo” Mykles, aki ma a League of Legends scene egyik legismertebb alakja, elsősorban, mint korea szakértő és szakkommentátor, de volt már edző is, így bőven van tapasztalata.

renegades.jpg

Persze azért nem indult könnyen a csapat élete, hiszen a csapat másik tulajdonosát, Chris Badawit eltiltották a profi ligától 2016 végéig, amiért szabálytalanul, még élő szerződésükkel akart átcsábítani más együttesektől játékosokat a saját csapatához. A profi liga szabályzata jelenleg ezt nem engedi, bár jogászok is megszólaltak az ügyben, hogy nem konzisztens a Riot döntéshozása és szabályzata a témában. Erről hamarosan egy hosszabb bejegyzésben írunk majd. Szóval hiába jut fel esetleg a Renegades jövőre a topligába, Badawi nélkül kell majd menniük.

Házon belül problémákra hivatkozva távozik AirWaks a Copenhagen Wolves csapatából. A problémák úgy egy hónappal ezelőtt kezdődtek, amikor a nyári LCS első hetében az egyik kommentátor, Deficio állítólag kiszivárogtatta a farkasok aznapi ellenfelének, az SK Gamingnek a stratégiáját a Wolves menedzserének, Dentistnek. Bár végül nem találtak erre utaló bizonyítékot, a csapatban azóta borzalmas a hangulat, ez meg is látszik az eddigi eredményeken (2 győzelem, 8 vereség). AirWaks helyére a tavalyi EU bajnok, akkor még Elementsként ismert, azóta felbomlott és átnevezett csapatból érkezett Shook.

18643320413_8024ef10d7_k.jpg

Ráadásul Airwaks nem az egyetlen, aki rövid úton felállt a CW-ből: másnap Youngbucks, a csapat toposa is bejelentette, hogy távozik a csapattól, amint a menedzsment talál valakit a helyére. Nagyon úgy tűnik, hogy a CW ezzel megásta a saját sírját, idénre legalábbis biztosan. Csoda kellene ahhoz, hogy bent maradjanak jövőre is a bajnokságban.

Továbbra is hibátlan a szezonban a Fnatic: megdöntve eddigi rekordjukat, immáron 10 meccse veretlenek és vezetik a 18 mérkőzésből álló szezont. A mutatott játék alapján egyelőre úgy tűnik, egy egész szinttel Európa (és talán nyugodtan kijelenthetjük, hogy Amerika) fölött állnak. 

Végül pedig ezúttal álljon itt egy epic megmozdulás a hétvégéről: a TSM - CLG presztízspárharc egyik legszebb jelenete, avagy wombo comboja!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr667561070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása