Most már a világbajnokság a tét
2015. május 28. írta: Hodini

Most már a világbajnokság a tét

lcs_2.jpg

Csütörtök este 18 órakor kezdetét veszi az európai League of Legends Championship Series (LCS) nyári bajnoksága, ahol következő 3 hónapban kiderül, melyik három csapat fogja képviselni kontinensünket az őszi világbajnokságon. Az egyik helyre jó eséllyel pályázik az egyetlen magyar játékos, Vizicsacsi és csapata, a Unicorns of Love is, hiszen a tavaszi szezonban óriási meglepetésre a 2. helyet szerezték meg, ezzel értékes pontokat gyűjtve a vb-n való részvételhez. 

A világbajnokságra három úton lehet kijutni: 1. nyerd meg a nyári szezont, 2. szerezd te összesítve a legtöbb pontot a tavaszi és nyári szezonban, 3. ha az előző kettő nem sikerült, de a top 5 csapat között vagy, akkor nyerd meg a világbajnoki selejtezőt, king of the hill módban. Nem tűnik olyan nehéznek, hiszen 10 csapatból lényegében az első háromban kell végezni, de brutálisan erős lett a mezőny nyárra, nézzük, miért.

A B-ligából feljutó Origen gyakorlatilag ex-LCS-es, több vb-nyi tapasztalattal rendelkező játékosokból áll. xPeke Európa arca volt az elmúlt években, új csapatával pedig játszi könnyedséggel gázoltak át a Challenger Series mezőnyén, nagyon figyelni kell rájuk, simán esélyesek lehetnek a top 3 hely valamelyikére.

A Fnatic talán erősebb, mint valaha: Európa sztárcsapata nem csak, hogy megmutatta, hogy meg lehet szorongatni a koreaiak legjobbjait, most még visszahozta magához a tavalyi év legjobb európai lövészét, Rekkles-t is, így a Huni-Reignover-Febiven-Rekkles-Yellowstar felállás gyakorlatilag a pálya minden részében halálos. A csapatkapitány Yellowstarnak ez lenne az 5. világbajnoksága (5-ből), nem fogja félvállról venni a dolgokat.

Az H2K tavaly csak ki-ki meccsen kapott ki az elődöntőben a Fnatictól, de a 3. helyet sikerült behúzniuk. A csapaton nem változtattak, bőven volt idejük összeszokni, Ryu középen, KaSing az alsó ösvényen pedig félelmetes. Mindehhez még hozzájön, hogy a legjobb edző tavasszal Pr0lly lett, nagyon kell figyelni rájuk is.

16888816120_1325b1305e_k.jpg

Bár az SK Gaming tavaly magabiztosan, 15 győzelemmel és 3 vereséggel nyerte meg az alapszakaszt, a rájátszásra már előjöttek a csapaton belüli ellentétek, talán ezért is lettek csak negyedikek végül. Azóta lecserélték a tavaszi szezon legjobb lövészét és egyben a csapaton belüli ellentétek egyik gócpontját, Forg1ven-t, így ha egyéni szinten gyengébbek is lesznek (az érkező CandyPanda miatt), a csapat lehet, hogy végre megtalálja az összhangot. Ékes példa arra, hogy a LoL-ban és úgy általában a csapat esportokban a csapat > egyén.

A sötét ló szerepében ezúttal az Elements ötösét köszönthetjük. Froggen teljesen újraépítette a csapatát, az összes tavaszi játékos lelépett/visszavonult rajta kívül. Jwaow, dexter és Tabzz régi motorosok, a támogató, promisq viszont 0 tapasztalattal érkezik a profi ligába. Én nem jósolok nekik komoly eredményeket, de azért elég valószínű, hogy bent maradnak a bajnokságban.

A Gambithez érkezett Forg1ven, tehát papíron jobbnak kell lenniük (tavasszal az 5. helyen zártak), ugyanakkor több forrás is azt állítja, hogy amióta az edzőt, Leviathant kirúgták a csapatból, azóta teljes a káosz, a gamer házukban állítólag még normális internet sincs, így gyakorolni se nagyon tudnak. Erre még rájön egy lapáttal, hogy Forg1ven és a támogatója, GosuPepper nem jönnek ki jól egymással, szóval nem számítok sok jóra tőlük.

A ROCCAT, a Copenhagen Wolves és a Giants inkább a tabella közepén-alsó felében fognak sok vizet zavarni. Na jó, a CW azért okozott tavasszal meglepetéseket, meglátjuk.

A Unicorns of Love azért bizakodhat. Egyrészt maradt a már megszokott közönségkedvenc csapat, másrészt, ha továbbra is hozzák azt a stílust, hogy az off-meta (nem az aktuális frissítéssel legerősebbnek mondható) hősökkel meglepetésszerűen, 25-30 perc alatt legyőzik az ellenfeleket, akkor nem lesz gond legalább a rájátszásig eljutni. Vizicsacsiéknak amúgy is jobban fekszik a BO3 vagy BO5, mint az egymeccses párharcok, ezt láthattuk akár a tavaszi rájátszásban, akár a korábbi tornákon.

17050351006_3d0bee0d08_k.jpg

A nyári szezon és a vb szereplés a Fnatic, az Origen, az H2K és az UOL között fog eldőlni. Ha ennél pontosabbat kellene tippelnem, akkor a nyári győztes a Fnatic lesz, a pontok alapján a Unicorns of Love, a selejtezőből pedig az H2K fog kijutni.

Az EU LCS természetesen gigászok összecsapásával fog kezdődni, kb. 18:30-tól a Fnatic és a Unicorns of Love lép a színpadra, szóval popcorn, kólát, szurkolóbotot, csacsicarry pólókat bekészíteni, az angol streamet vagy a magyart belőni és irány szurkolni!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr317497564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása