Heti League - Újra itt a nyár, kezdődj LCS már!
2015. május 26. írta: Hodini

Heti League - Újra itt a nyár, kezdődj LCS már!

Kicsit megcsúszva, de nem maradtok Heti League nélkül ezen a héten se, hiszen a nyári szezon közeledtével fokozódnak az események is a LoL esport háza táján! Szabályváltozások, még egy kis játékosmozgás, meg persze egy kis hazai! Csütörtöktől pedig indul a banzáj, hiszen belecsapunk az LCS nyári szezonjába! Addig is, íme, ez történt a múlt héten.

lcs_2.jpg

Módosult néhány szabály az LCS-re vonatkozóan. Az egyik változás, hogy mostantól az LCS hivatalos képviselői bármikor beavatkozhatnak egy csapat életébe és hirtelen döntéseket hozhatnak olyan ügyekben, amelyekre nincs kimondott szabály. Tehát ha pl. a bajnokság során valamelyik csapatnál belső balhé van, akkor az LCS képviselők az adott problémára létező szabály nélkül is döntést hozhatnak de csak annak fényében, hogyha az az LCS gördülékeny lebonyolítását segíti. Szóval innentől a nincs rá szabályra is van szabály. A másik a cserékre vonatkozik: mostantól Európában és Észak-Amerikában is lehet cseréket használni a hétvégi fordulók 1-1 napja között, valamint a rájátszásban a mérkőzések között. Úgy tűnik, a koreai recept működik, most pedig bevezetik a többi régióra vonatkozóan is.

Kristoffer "P1noy" Pedersen Észak-Amerikában folytatja pályafutását. Ami nem jött össze Forg1vennek, az úgy-ahogy összejött P1noynak: az orosz Gambit lövésze a B ligás Winterfox csapatánál folytatja, miután éppen Forg1ven vette át a helyét a Gambitnél. Igaz, míg Forg1ven nem adta volna lejjebb az LCS-nél az Egyesült Államokban se, addig P1noy tisztában van azzal, hogy ez most visszalépés a karrierjében. Ettől függetlenül a játékos és a csapat is bizakodó, de ha fel is jutnak a nyár végén, akkor is csak jövő tavasszal látjuk majd őket a "nagyszínpadon" ismét.

Steelback otthagyja a Fnaticot. Reméljük, nem tűnik el a süllyesztőben a tavaszi szezon egyik nagy reménysége, Pierre "Steelback" Medjaldi.. P1noyhoz hasonlóan ő is az USA-ban folytatja, de egy vadonatúj csapatban, az Odyssey Gamingben, amelyet hivatalosan 3 héttel ezelőtt jegyeztek be, a csapat vezetője pedig nem más, mint a gyógyszeripari óriás Martin Shkreli.

bslaehsceaafbbe.png

Elkezdődött a koreai bajnokság nyári szezonja. Bár itthonról kevésbé tűnik érdekesnek, mégis, aki egy kicsit is otthonosabban mozog a League esport világában, tudja, hogy a legerősebb bajnokságról van szó, a legfontosabb kérdés pedig az, hogy melyik három csapat képviselheti majd az országot az októberi világbajnokságon. Az egyik legesélyesebb a 2013-as világbajnok SK Telecom - amennyiben ők nyernék a vb-t, ők lennének az első olyan csapat, amelyik kétszer nyerte meg a legrangosabb LoL versenyt. Addig azonban sok víz lefolyik még a koreai folyókon, az első hét eseményeit itt olvashatjátok

És ahogy már megszokhattátok, egy kis hazai a végére: Újabb magyar offline esport bajnokság a láthatáron: az Online Video Stars (OVS) keretein belül, az Esportmilla, az ESL és a Special Effects Media közös szervezésének köszönhetően lesz League of Legends bajnokság, amelynek a döntőjét a Millenárison játsszák majd július 4-én. A versenyre itt tudtok jelentkezni.

A kis színes pedig ezúttal se marad el: egy vicces jelenettel emlékezzünk P1noy európai karrierjére!

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr467494630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása