Ez történt az LCK első hetében
2015. május 25. írta: sundii

Ez történt az LCK első hetében

baner.jpg

Nem sok pihenőt hagyott az LCK szervezőbrigádja a csapatoknak felkészülni a koreai liga nyári rájátszására az MSI után, aminek az is az oka, hogy 10 fősre bővült a létszám. Mivel a mérkőzések BO3-ban kerülnek megrendezésre, ezért az LCS-el ellentétben itt több időre van szükség egy forduló lebonyolítására is, így szerdától szombatig európai idő szerint általában délelőtt 10-től élvezhetjük a távol-keleti elit bajnokság meccseit. Elöljáróban ennyit a lebonyolítási rendszerről, hajtás után lássuk mi történt az első héten!

Sokat hezitáltam, hogy mi alapján mutassam be a hetet, végül az időrendi tagolással szemben inkább a csapatokon megyek végig, így hétről-hétre követhető lesz, ki hányadik pozícióba volt, illetve milyen változások, események történtek az adott csapat háza táján.

Az első helyen mindjárt három veretlen csapat áll, így őket önkényesen fogom sorba rendezni.

round1.jpg

1. SK Telecom T1 1-0 (2-0)

A címvédőnek kedvezett a sorsolás, a számukra csalódásként megélt MSI után rögtön a liga egyik újoncát kapták ellenfélül. A SBENU ráadásul ekkor már egy sima 0-2-t abszolvált a tavalyi harmatgyenge Samsung ellen. Az első mérkőzés akár az MSI-n is elfért volna. Az SKT ugyan hátrányba nem került, de sokszor nem tudták átvenni a kezdeményezést. A csapat kommunikációjába is gyakran porszem került, MaRin többször csapattársai nélkül indított harcot, amiben végül csak ő vérzett el. Aztán viszont a szokásos forgatókönyv következett: a kritikus sárkány, illetve Baron körüli összetűzésekből ők kerültek ki győztesen, így előnnyel indultak a második játéknak. Easyhoont Faker, Tomot Bengi váltotta. Az eredmény? Magabiztos győzelem. Faker középről Ezreal ultijaival kontrollálta a pálya összes buffját, Bengi pedig terrorban tartotta a percek alatt szétesett ellenfelet. Ez a forduló sima volt az SKT számára, kíváncsian várom mit kezdenek egy komolyabb csapat ellen.

1. KT Rolster 1-0 (2-0)

Ha taktikai szempontból érdekel a játék, és nem a játékosok hihetetlen megoldásaira vagy kíváncsi, akkor ezen a nyáron a KT a Te csapatod. Először is a pick & ban szakaszra kiválóan felkészültek az edzők. Mind az ösvényekre, mind a globális kompozíciókban felülkerekedett a KT már a játék megkezdése előtt. Ezt követően a játékosok pedig tökéletes hajtották végre a számukra kijelölt stratégiát. A csapat minden harca előtt jól előkészítette wardokkal a pálya azon időszakában érdekes részét. Ha kellett, akkor pickelt, ha kellett, akkor teamfightolt. Mindezt a selejtezőkben jól játszó Samsung ellen tette, ami persze lehet valakit még nem győz meg. Nekem tetszik a játékuk, így kíváncsian várom, mit tesznek le az asztalra a következő héten a tavaszi harmadik CJ Entus ellen. 

ktrolster.jpg

1. Jin Air Green Wings 1-0 (2-0)

A tavaszi szakaszt sima első körös rájátszásbeli kieséssel zárta a zöld szárnyas csapat, melynek oka leginkább a tank meta, és az ahhoz adaptálódás hiánya okozta. Ellenfelük ráadásul a selejtezőkben meggyőzően játszó IM volt. Az első meccsen Chaser és Trace is többször az alsó ösvényen tett látogatást, hogy aztán elguruljon az a bizonyos hógolyó, melynek köszönhetően Pilot igen hamar átugrotta a midgamet, és megállíthatatlanná vált. A visszavágó sem hozott túlságosan eltérő forgatókönyvet azzal az eltéréssel, hogy most GBM és az ő Yasuója emelkedett ki a mezőnyből. Persze ehhez a knockup komp is kellett (lent Janna, az erdőből pedig Gragas biztosította a szükséges felütést).

4. CJ Entus 1-0 (2-1)

 A csapat, akit egy győzelem, és Faker LeBlancja választott el a tavaszi bajnokság döntőjétől. Ehhez képest első meccsükön simán kikaptak az újonc Anarchy csapatától. Azért nem ették ilyen forrón a kását, Shy felébrendt tavaszi szundikálásából, és a második meccstől már nem késett le minden teleportot és 5 az 5 elleni összecsapást. MadLife megint régi önmaga, minden skillshottal rendelkező hőssel nagyon jól játszik az utóbbi időben. A srácok mechanikája ugyan már kicsit kopott a feltörekvő titánok ellen, de amíg jobban tudják mikor, hol kell harcolni, és kit kell likvidálni, addig a top4-ben mindenképp benne vannak.

5. Najin e-mFire 1-1 (3-3)

Ha fogadásra adnád a fejed, akkor a Najinra soha ne tegyél. De ellene se. Az All-Star felállás néha képes megjárni a poklot, hogy másnap hamvából feltámadva átgázoljon ellenfelén. Előbb az Anarchytól kaptak ki meglehetősen simán, ráadásul 1-0-s előnyből, aztán a tavalyi döntős KOO Tigerst verték meg, ugyan három meccsen, de viszonylag könnyedén. A tavaszi alapszakasz MVP-jére, Dukera most sem lehetett panasz, bár inkább Ohq és Watch vitte hátán a csapatot. Érdekesség, hogy a Najin még csak akkor nyert, mikor Ohq Vayne-t választotta, annak ellenére, hogy messze van a játéktudása a hőssel mondjuk egy Piglethez, vagy egy Uzihoz képest. Jövő héten az SKT vár rájuk, ahol kétlem, hogy Bang hagyna egy Vaynet ennyire kibontakozni a lenti ösvényen.

bslaehsceaafbbe.png

5. Anarchy 1-1 (3-3)

Ha másért nem, Mickey miatt mindenképp érdemes nézni az újonc Anarchy meccseit a nyári alapszakaszban. A középső ösvényen assasinokkal elképesztő dolgokra képes (10/0/10 Zed), ezt mindjárt bizonyította is a NaJin ellen. A második játéknapra a CJ már banolta előle az összes potenciális carryt, Vlad és Cassio pedig már nem annyira az ő stílusa. Közel sem szabad azonban azt gondolni, hogy csak belőle áll a csapat. A tapasztalt lira és az újonc ikssu szintén remek megoldásokra képes, a csapat pedig újonc létére magas fokú összeszokottságot mutat sok esetben. Taktikájuk meglehetősen Mickeyre épül, de ha ezt a gyermekbetegséget ki tudják küszöbölni, akár még bent is maradhatnak a ligában.

5. Samsung 1-1 (2-2)

A helyezése ellenére a Samsung már lényegesen jobban néz ki egy-egy meccsen, mint tavaly. A menedzsmentnek jó játékosokat sikerült összeszednie a koreai soloq-ból, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy ebből a csapatból kerül ki a legtöbb Top50-es játékos a ranglistán (Fury mindjárt 2 accal is top25-ben van). Szerencsétlenségükre mindjárt a taktikailag rendkívül felkészült KT-vel kerültek össze, így az 50%-os mérleg az első hétre. A SBENU ellen szép játékkal arattak két sima győzelmet, bár a tök utolsó csapatot elnézve ez el is várható. A srácoknak valószínűleg időre van még szükségük az összeszokáshoz, de Crown és Fury mindenesetre eddig kecsegtető játékot mutatnak eddig posztjukon.

fury.jpg

8. KOO Tigers  0-1

Az átnevezett GE Tigers ott folytatta, ahol a tavaszi bajnokság döntőjében abbahagyta. A tankmeta még mindig nem az ő kenyerük. Lee-nek a névváltás sem segített jobban az ösvények segítésében, Smeb és Kuro pedig továbbra is keresi a csapatösszeállításhoz illő hősöket. Praynek voltak szép megmozdulásai, és a csereként beállt jungle, Wisdom is ígéretes, de ez nem volt elég a Najin két vállra fektetéséhez. A csapatnál sürgősen javítani kell a hibákon, különben nem fognak tudni a tavalyihoz hasonló alapszakaszt produkálni.

9. Incredible Miracle 0-1 (0-2)

Ha nem tévedek, akkor az IM az a csapat, aki eddig ugyan szinte mindig LCK tag volt, de minden egyes alkalommal ki is esett az alapszakasz végén. Javukra legyen mondva, vissza is verekedték magukat a legfelsőbb szintre kivétel nélkül. A selejtező óta némi cserebere történt, de semmi számottevő. Apple bár mindenkit végigvert a Challenger szénában, az LCK első ellenfele túl nagy falatnak bizonyult, legjobb hőse (Gnar) nélkül pedig nagyon elveszettnek tűnik fent. Ettől függetlenül nem írnám le őket, mégis csak a tavalyi negyedik Jin Air ellen kezdték az idényt. IgNar az új MadLife (nem véletlenül kiáltották ki annak), Frozen pedig középen tud komoly gondot okozni az ellenfélnek.

10. SBENU 0-2 (0-4)

A leggyengébb újonc, akinek úgy néz ki még nagyon magas az LCK tempója. A srácoknak ez egy jó tapasztalatszerző év, de se kiemelkedő játékosuk, sem pedig taktikai tudásuk nincs ehhez a szinthez - legalább is az első forduló két összecsapása alapján.

A hét szubjektív MVP-je: Mickey

Ez történt az LCK első játéknapján. A következő héten lényegesen több mindenre választ fogunk kapni. A KT, az SKT, és a CJ is komolyabb ellenfelekkel találkozik, szóval érdekes lesz bekapcsolódni szerdától a közvetítésbe. A részletes programot ITT találjátok.

round2.jpg

Képek forrása: OnGameNet, TheScore-eSports, lolesports

sundii

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr547490564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása