Az SKT lesöpörte az újonc GE Tigerst az LCK döntőjében
2015. május 05. írta: sundii

Az SKT lesöpörte az újonc GE Tigerst az LCK döntőjében

11149470_852351041510768_8197058624354275488_n.png

Vasárnap rendezték meg a Koreai Bajnokság (LCK) döntőjét, ahol az alapszakaszt magabiztosan megnyerő GE Tigers 2013 világbajnokával, az SK Telecommal találkozott. Azzal az SKT-vel, aki az elődöntőben hátrányból felállva búcsúztatta a CJ Entus csapatát. A várt izgalmak azonban sajnos elmaradtak, mivel a sztárjai, Faker és Bangi nélkül felálló SKT simán, 3-0-s összesítéssel búcsúztatta az újonc GE Tigerst.

Első összecsapás

Mostanában szinte szokás, hogy Easyhoon és Tom kezd az SKT-nél, ami most sem volt másképp. Utóbbi a CJ ellen meglehetősen idegesen játszott, most azonban ennek nyoma sem látszott az ifjú tehetségen.

Az SKT már a játék elejétől próbálta Lee-t a fenti ösvény közelében tartani ezzel Tomnak teret biztosítva a sárkány és a lenti pályaszakasz irányítására. Ennek eredményeképp a GE fent megszerezte a first bloodot és az ezzel járó aranyat is.

Nem sokkal később Tom az alsó ösvényen jelent meg, ahol csapattársaival PraY-t ölték meg, ezzel gyakorlatilag egalizálták a két csapat közti arany-eltérést. MaRin tovább folytatta agresszív játékát fent, mely eredményeként be is döntötte a tornyot.

Az első komolyabb összecsapásra a 21. percig kellett várni. Tom és Lee egyszerre ért le, valamint a fenti ösvény hősei is teleporttal csatlakoztak a harchoz, amiből végül az SKT messze jobban jött ki. A hosszú teamfightot követően a GE-nek volt esélye megállítani a sárkányt, de hasonlóan jártak, mit pár perccel korábban.

Innentől kezdve az SKT nem vette le lábát a gázpedálról, Előbb megszerezték a Baron buffot, majd középen újab killeket szereztek bejutva az inhibitorig. A GE ugyan próbált visszajönni a játékba, de ekkora arany és tárgy hátrányba erre már esélyük sem volt.

 

Második összecsapás

Faker és Bangi továbbra is a padon, ami nem is csoda, mivel mind Easyhoon, mind pedig Tom remekül játszott az első összecsapáson. A fiatal jungler rettegésben tartotta előbb a lenti ösvényt, majd pedig a buffok környékén ellentmondást nem tűrő játékkal biztosította be csapata számára a győzelmet.

Tom továbbra is remekelt, a negyedik percben egymaga győzte le az első sárkányt.

A következő percekben megszerezhető célpontok hiányában az ösvények leginkább farmoltak, míg a junglerek megpróbáltak egymást idegesíteni egyik-másik buff ellopásával.

Az első komoly csapat szintű összecsapást az újraéledő sárkány megszerzése hozta. Az SKT megint felül tudott kerekedni ellenfelén, így 2-0-ra állítva a sárkányszámlálót saját javukra.

A következő események megint csak a 3. sárkányhoz köthetőek. Ezúttal a GE Tigers ért hamarabb oda, és majdnem meg is szerezte a célpontot, de Easyhoonnak sikerült az utolsó pillanatban ellopnia, továbbá két Tigrist is a halálba lökött homokkatonáival.

Az elvesztett 3 teamfight következtében nem csoda ha innentől minden MaRinékról szólt. Megszerezték a negyedik sárkányt, majd a Baron buffot is. A GE az első meccshez hasonlóan megint csak megtört, már nem is próbálkoztak annyira harcot kezdeményezni, mint a korábbiakban.

A Nexus végül az előző meccshez képest négy perccel korábban, a 29. percben dőlt le, ezzel 2-0-ra alakítva a találkozó állását az SKT javára. 

 

 

Harmadik összecsapás

Mindent, vagy semmit - lehetett volna a GE mottója. Ha az SKT nyer, az azt is jelentette, hogy a világ egyik legjobb játékosát nem láthatjuk az LCK döntőjében.

A mérkőzés első izgalmára az ötödik percig kellett várni, amikor kivételesen nem Tom, hanem Lee kezdeményezett az alsó ösvényen biztosítva csapatának az első killért járó aranyat.

A felesleges reménykedés elkerüléséről Kuro tett a 10. percben, Easyhoon szinte játszi könnyedséggel ölte meg az amúgy sem jól játszó középső ösvényes tigrist. Szegény Kuro két perccel később hasonlóan járt, ekkor azonban már Tom is besegített csapattársának.

A 12. percben azonban remény csillan a GE előtt. A lenti kavarodásban 2-1-ért cserét sikerül végrehajtaniuk.

A következő eseményekig aránylag sokat kell várni. A 23. percben a GE emberelőnyben ostromolja a középső tornyot, de túlvállalják magukat, így az SKT nem csak meg tudja állítani a próbálkozást, de előnyből jönnek ki ebből a teamfightból is.

A feléledést követően mindkét csapat a sárkányhoz tart, a GE ér oda hamarabb és biztosítja is magának a célpontot. Azonban túlságosan is beszorulnak a sárkány üregébe, így az SKT összes AOE skilljét kihasználva lemészárolja ellenfelét. Mivel az egész csapat túlélte az akciót, így a Baront is biztosítani tudják maguknak. Összességében Baron és két kill egy sárkányért? Nem rossz csere.

Innen úgy nézett ki eldőlt a mérkőzés, de a GE Tigers nem így gondolta. A Baron buff lejártáig kibírták úgy, hogy "csak" a külső tornyokat vesztették el, az SKT sem gyakorolt rájuk kellő nyomást ebben az időszakban.

A 43. percben aztán Wolf rossz helyezkedését követően emberelőnybe került a GE, amit végül egy szoros ACE-re váltottak.

Újabb Baron következett, ezúttal azonban a GE szerezte meg. Az SKT-nek egyszerűen nem volt őrszeme a környéken, erről a lehetőségről csúnyán lemaradtak. Az előnnyel egészen bementek a középső inhibitorig.

Mivel azonban a játék elején nem kontrollálták megfelelően a sárkányt, az SKT-nek lehetősége nyílt megszerezni az ötödiket. Az célpont körüli kavarodásból végül megint az SKT került ki győztesen. Még egy darabig ment a kergetőzés a pályá, de végül Faker bevetése nélkül biztosította a Season 3 világbajnoka az LCK bajnoki címét.

 

 

A döntő összegzése

Sajnos a GE Tigersen a már Katowicében is megfigyelt stressz uralkodott el az első vereségük után. Az újoncokkal teletűzdelt csapat nem szokott még az ilyen mértékű nyomáshoz az egyenes kieséses rendszerekben.

Emellett megkérdőjelezhető volt az első két meccsen választott Irelia Smebtől. A GE nem találta meg azt a kis idősíkot egyik játékban sem, amikor Csacsi kedvenc hősét hatékonyan tudta volha használni. Az sem segíthetett túlságosan a tigriseknek, hogy a tank metában nem játszottak tétmeccset, legalább is a már biztos alapszakasz győzelmük birtokában az utolsó fordulókat nem tekinteném annak.

Náluk továbbá az SKT-nél meglévő plusz sem volt meg, baj esetén ugyanis egész biztosak lehettünk volna Faker és Bangi játékában. Erre most nem volt szükség, így gyakorlatilag az SKT tavalyi fiókcsapata (S1) ült fel vasárnap Korea trónjára.

11178362_852967028115836_6868541410909044946_n.jpg

Kíváncsian várom, hogy a Mid-Season Invitationalon mire lesznek képesek nemzetközi vizeken, különösen a Deftel és Pawnnal felálló EDG ellen. Ha más nem, még mindig ott van Faker szükség esetén.

Források:

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr707429076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása