Heti League - visszaült a trónra Korea legjobbja
2015. május 04. írta: Hodini

Heti League - visszaült a trónra Korea legjobbja

Múlt héten indult új sorozatunk, a Heti League célja, hogy összefoglalja nektek a legfontosabb híreket a League of Legends e-sport világából. Íme a második rész!

Bejelentette visszavonulását Mitch "Krepo" Voorspoels, az Elements support játékosa. Krepo igazi veteránnak számít a LoL e-sport történetében, már 2011-ben láthattuk őt a CLG.EU színeiben. Karrierje javát az Evil Geniuses csapatánál töltötte, de megfordult a Cloud9-nál is, az elmúlt két hónapot pedig az Elements színeiben töltötte. Az utóbbi 1-1,5 évben inkább az elemzői székben láthattuk mérkőzések előtt és után, de fénykorában az egyik legjobb támogató játékosnak számított. A jövőben valószínűleg a casterek között láthatjuk majd, nem ez lenne az első eset, hogy egy profi játékos a visszavonulás után is marad az iparágban és mérkőzéseket közvetít.

krepo.jpg

Véget ért a világ legerősebb League of Legends bajnokságának tavaszi szezonja, a koreai LCK, amely meglepő módon nagyon sima, 3-0-s győzelmet hozott a 2013-as világbajnok SK Telecom T1 számára még úgy is, hogy a mérkőzéseken a cserejátékosokkal játszottak. Az ellenfél GE Tigers egyik meccsen se tudott maradandót alkotni annak ellenére, hogy magabiztosan nyerték az alapszakaszt. Hosszú hónapok után így ismét nemzetközi porondon láthatjuk játszani a világ legjobb és legdrágább játékosát, Lee "Faker" Sang-Hyeok-ot. 

s3_faker.jpg

Teljes a csütörtökön kezdődő Mid-Season Invitational mezőnye. A League of Legends új, a tavaszi és a nyári szezon közötti "mini-világbajnokságán" 6 régió tavaszi bajnokai csapnak össze, erőfelmérő gyanánt. Észak-Amerikát a TSM, Európát a Fnatic, Koreát az SK Telecom T1, Kínát az EDG, Dél-kelet Ázsiát az ahq, míg a többi régiót szabadkártyásként a török Besiktas képviseli majd. A csoportból a legjobb négy megy tovább az elődöntőbe. Az MSI-t a floridai Tallahassee-ben rendezik május 7-10. között, a mérkőzéseket pedig élőben közvetíti majd a Riot.

msi_format-fin.png

Megújította együttműködését a fejlesztő Riot Games és a Coca-Cola, melynek első lépéseként a csütörtöki MSI-t számos moziban is figyelemmel lehet majd kísérni szerte az Egyesült Államokban. A mozikban egyedi, LoL arculatú, limitált szériás poharakat lehet majd gyűjteni, de lesz egy csomó nyereményjáték is. A Coca-Cola korábban kísérleti jelleggel támogatta már a League of Legends e-sport vonalát (az LCS második számú bajnokságát, a Challenger Seriest), úgy tűnik, hogy eredményesen, ha az újítás mellett döntöttek.

coke.jpg

És egy személyi hír még a végére is: bár még senki nem erősítette meg, de a DailyDot szerint hazatér a Fnaticba a tékozlófiú, Európa egyik legjobb lövésze, Martin "Rekkles" Larsson. A dán sztár tavaly hagyta ott az európai szupercsapatot, mert megromlott a viszonya a többi játékossal annak ellenére, hogy kijutottak a világbajnokságra is, de új csapatával, az Elementsszel csak a 7. helyen végeztek most tavasszal, épphogy elkerülve a kiesés veszélyét. Azóta a Fnatic csapata egyetlen játékost leszámítva teljesen átalakult, így lehet, hogy a mostani összeállításban meglenne már az összhang (a Fnatic megnyerte a tavaszi LCS-t), de ha egy teljesen új csapattal nyerni tudtak tavasszal, kérdés, hogy meg kell-e most bontani a csapatot.

rekkles_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr447414880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása