Heti League - Szezonzárások, roster változások
2015. április 27. írta: Hodini

Heti League - Szezonzárások, roster változások

Új sorozatunkban, a Heti League-ben minden héten hétfőn összefoglaljuk nektek röviden, hogy milyen fontos dolgok történtek az azt megelőző hét napban a League of Legends e-sport világában, nemzetközi szinten. Így ti is könnyebben tudtok majd navigálni az egyes hírek között és mindenki megtalálhatja a számára fontos infókat. Nézzük!

lolesports.jpg

746 nap után (ami rekordnak számít) változik a Cloud 9 rostere, ugyanis visszavonul a csapat midese, Hai. A játékos többek között csuklósérülésével indokolta a döntést, de már egy ideje érezni lehetett, hogy nincs meg a kellő összhang a csapattal, ez a C9 gyenge alapszakaszbeli teljesítményén is látszott. Arról még nincs hivatalos információ, hogy ki pótolja majd Hai-t a kezdőben, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az az Incarnati0n érkezik, akinek hosszú idő után most járt le az eltiltása. De nem ő az egyetlen név, a C9 egyik streamjén elhintették a világ legjobban kereső játékosának, a koreai Fakernek is a nevét. A hivatalos bejelentésig még várni kell, viszont az már biztos, hogy Hai marad a csapatnál és a menedzsmentben folytatja Chief Gaming Officerként. 

Véget ért a tavaszi bajnokság a kínai ligában, azaz az LPL-ben. A döntőben az EDG és az LGD csapott össze, mindkét csapat olyan sztárokat tudhat maguk között, mint PawN, Imp, Deft vagy Acorn, a párharc pedig ennek megfelelően a végletekig kiélezett volt, de végül az EDG húzta be a győzelmet 3-2-re, így ők lehetnek ott május közepén a Mid-Season Invitational-ön, a LoL mini-világbajnokságán, ami kvázi egy all-star gála és/vagy erőfelmérő a nemzetközi elitnek az őszi vb előtt.

Már csak a döntő van hátra a világ jelenleg legerősebb bajnokságából, a koreai LCK-ból: az alapszakaszgyőztes GE Tigers vár a 2013-as világbajnok SK Telecom T1 csapatára, utóbbi az elődöntőben a CJ Entus ellen 2-0-s hátrányból fordított és nyert 3-2-re úgy, hogy a negyedik mérkőzésen hajszálon múlott a kiesésük. Az Entus azonban egy remek fight után rossz döntést hozott, az SK pedig végül behúzta a meccet, az ellenfél pedig teljesen összeomlott fejben, esélyük se volt az 5. meccsen.

Végleges az EU és az NA LCS nyári szezonjának mezőnye. Európában a Challenger Seriesből (avagy a második számú bajnokságból) az Origennek az új szabályok értelmében selejtezőt se kellett játszania a bejutásért, ők az MYM csapatát váltják. A Roccat és a Giants a bentmaradásért játszott a CS 2. és 3. csapatával, de mindkét együttes simán letudta ellenfelét, így ők nyáron is az LCS-ben küzdhetnek majd. Az Origen érkezésével biztos, hogy erősödni fog a mezőny, hiszen a csapat szinte csak ex-LCS játékosból áll, élükön a világ egyik legismertebbjével, xPekével. Az amerikai kontinensen egy fokkal izgalmasabb volt a selejtező, mivel a Winterfox meglepetésre kikapott és kiesett a Team Dragon Knights-szal szemben. A másik feljutó az Enemy Esports, amely a Team Coastot váltotta.

Távozik a Gambit Gaming csapatától Leviathan. A menedzsment azzal indokolta döntését, hogy túl sok időt fordított saját social aktivitásaira, ami értékes időt vett el a csapattól, ezt az elért 5. hely is alátámasztja. Az új embert még keresik Levi helyére.

És végül egy kis hazai: szombaton lezajlott a II. PlayIT Országos Bajnokság League of Legends versenye is, az élő döntőt a Wonder Stag e-Sports nyerte, a második helyen a Team HOPE, a harmadikon a PhoenixReborn végzett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr837402312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása