"Amikor megkaptam 2 killt az elején, tudtam, hogy nem veszthetjük el"
2014. szeptember 15. írta: Hodini

"Amikor megkaptam 2 killt az elején, tudtam, hogy nem veszthetjük el"

Vizicsacsi interjú!

csacsi.jpg

Éjfél van, amikor ezt a posztot írom. Pontosan 3 nap telt el azóta, hogy a Vizicsacsival felálló Unicorns of Love 0-2-s hátrányból fordítva 3-2-re legyőzte a Millenium csapatát, amivel kivívták a jogot a 2015-ös tavaszi LCS-ben való indulásra. Vizicsacsi volt olyan kedves, és válaszolt a kérdéseimre, szóval íme: Exkluzív élménybeszámoló a Los Angeles-i túráról és a Millenium elleni meccsről!

Először is, gratulálok, vastag ceruzával írtad be magad a magyar esport történelembe! Milyen érzés immáron hivatalosan is profi LCS játékosnak lenni?

Rendkívül jó érzés, szinte még mindig felfoghatatlan mindannyiunk számára. Ez főleg azért van, mert nagyon felpörögtek az események. 2 hónapja még azt hittük, esélyünk sincs a bekerülésre, aztán valahogy bekerültünk a kölni versenybe és végül itt találtuk magunkat. Én személy szerint alig várom már, hogy végre az LCS-ben játszhassunk.

Milyen volt Los Angeles? Más volt a stúdió, a közönség, a hangulat, mint Kölnben?

A stúdió felépítése teljesen ugyanolyan, viszont személy szerint jobbnak találtam a Los Angeles-i helyben elkészített ételeket. Közönség az nem volt nagy, 30-40 ember látogatott ki a meccsünkre, viszont örömteli volt, hogy közülük szinte mindenki nekünk szurkolt, és azért jó hangulatot csináltak. Minden jó megmozdulásunkat díjazták.

Hogyan és mennyit készültetek a Millenium ellen? Meccselemzések, stratégiák, mentális felkészülés?

Sok felkészülés nem volt, scrimelgettünk, viszont azokból túl sokat nem sikerült fejlődni. Próbáltuk a Milleniumot is kielemezni, de nem tudtunk róluk sok információt, ami biztos volt, hogy Zileant meg Alistart két helyen is játszanak, úgyhogy azok veszélyesek lettek volna a kezükben. Speciálisan csak az első meccsre készültünk rá, a többire a stratégiát a meccsek közötti szünetekben beszéltük meg.

Az első két meccsen úgy tűnt, hogy nem mertek belemenni a teamfightokba és szép lassan felőrlődtetek. Hogy látod, hol hibáztatok azon a két meccsen?

Inkább az volt a probléma, hogy túlságosan erőltettünk olyan dolgokat, amiket nem vihettünk el. Amikor pedig kiegyenlített állás van, vagy egyenlő, akkor igazából nehéz elindítani egy teamfightot, főleg úgy, hogy az első meccsen igazán engage-ünk nem is volt, csak egy Ahri charm vagy egy Thresh húzás lehetett volna fight indító. A másodikban a dragonoknál zónázás helyett pedig mindig elkezdük a sárkányt ölni, és szépen csak ránk futottak.

Aztán jött a fordulópont, az a bizonyos harmadik meccs, azzal a bizonyos Poppy pick-el, amivel amellett, hogy lecarryzted a meccset, még sok ezer rajongó szívét is elnyerted. Sokat gyakoroltátok ezt a felállást csapat szinten?

Nem sokat gyakoroltuk. Igazából csak akkor játszok Poppyt, amikor Mundot vakon behozza az ellenfél. És mivel láttuk, hogy Kev1n mennyire szereti Mundot, ezért elhúztuk a csalit az orra előtt, ő meg rákapott. Poppy pedig szinte ingyen győzelem, ha egy kicsit előnybe kerül. Amikor megkaptam 2 gyilkosságot az elején, akkor már tudtam, hogy ezt nem veszthetjük el.

Ezért ki is bannolták a következő meccsen, így viszont szabad útja volt a Jarvan IV-nek. Innentől pedig látványosan agresszívabban játszottatok és 25 perc alatt hoztátok a meccseket. A J4 pick, vagy az early game agresszivitás volt a siker kulcsa? Vagy valami más?

A Poppy ban érthetetlen, egyáltalán nem tudtak adaptálni a szituációhoz. A siker kulcsa az volt, hogy egy brutálisan erős csapat kompózíciónk volt, óriási főlénnyel kezdtük már a meccset emiatt. 1-1 Thresh húzást vagy Maokai w-t nagyon könnyű volt követni a Jarvannak, így akit egyszer elkaptunk, az meghalt. Eközben szabad útja volt mindkét carrynknek, őket kb. senki nem tudta elérni az ellenféltől. Ráadásul wave clearjük is rendkívül rossz volt, így mint az látható volt, már kb. a 12. perctől ostromoltuk a tornyaikat, és szép lassan felőröltük őket. Egyébként minden egyes meccsen nekünk kedvezett a pick/ban fázis. Rendkívül kiszámítható csapat a Millenium, az első 2 meccs után már tudtunk mindent, amit esetleg hozhatnak.

PoE sokszor szeretett volna már Cassioval játszani, most végre bevállalta – sikerrel. Óriási champion poollal rendelkeztek, milyen hősök vannak még a kalapotokban, amit előhúzhattok pl. jövő tavasztól?

Jelenleg még semmi, viszont rengeteg ötletem van, amiket használhatnánk. Úgyhogy a következő hónapokban majd tesztelgetem őket. Mire az LCS elkezdődik, addigra viszont már új szezon lesz, így sok minden változhat addigra.

Mivel jár számotokra az LCS-be kerülés? Gamer ház Németországban, fizetés, stb.?

Még nem tudjuk egyelőre. Tervezünk gaming házat, ami szinte biztos, hogy lesz, illetve szerintem most már itt az idő tárgyalni szponzorokkal is, természetesen a nevünket szeretnénk megtartani. Valami hasonlóban gondolkodunk, mint ami az SHC-nál van.

Vannak már új, érdeklődő szponzorok?

Bizonyára vannak, de velük majd Sheepy tárgyal. Én nem tudok a megkeresésekről még, de természetesen mindent megbeszélünk előtte csapat szinten is.

Mit csináltok az év hátralevő részében? Készültök a tavaszra, vagy most pihenés, vb nézés lesz?

Jelenleg pihenés, a vb nézés biztos be lesz iktatva, illetve a scrimmelést is folytatni fogjuk hamarosan, mert ha nem játszanánk, akkor abból hamar visszafejlődés lenne.

 Köszönöm szépen, jó pihenést az év hátralevő részére, jövőre pedig egy kalappal!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr376698769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása