Hivatalos: 10 csapatos lesz az LCS 2015-ben
2014. augusztus 29. írta: Hodini

Hivatalos: 10 csapatos lesz az LCS 2015-ben

Tegnap este bejelentette a Riot, hogy az idei 8-ról 10-re bővíti 2015-ben az EU és NA LCS csapatok számát.

Az új helyek feltöltésére egy úgynevezett „bővítő tornát” fognak csinálni. Ez egy egyszeri esemény lesz a világbajnokság után. Azok a csapatok, akik kikaptak a promo tornán (itt indul Vizicsacsi és a Unicorns of Love szeptemberben), azok automatikusan indulnak ezek a tornán. Pontos lebonyolítási forma még nincs, de a vb közeledtével publikussá teszik majd azt is.

lollogo.jpg

Nem ez azonban az egyetlen változtatás a jövő évre vonatkozóan: elképzelhető, hogy a Riot bevezeti a „Circuit pontokat”. Ezen pontok célja a súlyozás lenne, hogy az se legyen mindegy, hogy a tavaszi vagy nyári playoffban egy csapat hanyadik helyen végez. Ez Koreában már alkalmazott rendszer és az lenne a cél, hogy minden csapat az utolsó meccs legvégéig küzdjön, mert ezek a pontok dönthetnek majd a vb helyek sorsáról.

Összességében vegyes érzéseim vannak a bővítéssel kapcsolatban: egyrészt, megvan az esélye annak, hogy nagyobb szakadék alakul ki a bajnoki tabella első és utolsó helyezettjei között a mezőny „hígulásával”. Másrészt örülök, hiszen több csapat – több meccs – több új taktika, új csapatfelállás – és egy nagy adaggal több esély arra, hogy Vizicsacsiék ott legyenek jövőre az LCS-ben!!!

Nektek mi a véleményetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr76648251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása