Jövőre 10 csapat lesz régiónként az LCS-ben?
2014. július 14. írta: Hodini

Jövőre 10 csapat lesz régiónként az LCS-ben?

Legalábbis erről jelent meg nemrég egy bejegyzés a Riot League Operations Managerétől, Nick Allentől. Több változtatást is terveznek a jövő évi LCS-re, ezek közül is az egyik legfontosabb a jelenlegi, 8 csapatos NA és EU régiók kibővítése 10 csapatra. 

league_of_legends_all_Star_gala.jpg

Allen hangsúlyozta, hogy ezek egyelőre csak tervek: "Szeretnénk sokkal izgalmasabbá tenni az egész bajnokságot több csapattal, többféle csapatfelállással azért, hogy a nézők végre egy izgalmas, konzisztens bajnokságot tudjanak nézni. Továbbá, jelenleg a Playoff része az LCS-nek nem elég hangsúlyos, az átalakított struktúrával szeretnénk ezt 2-3 hét hosszúra kitolni, hogy ne azon legyen a hangsúly, hogy mely csapat esik ki, hanem hogy ki lesz a bajnok a végén."

És akkor nézzük az egész pozitívumait, negatívumait:

+ több csapat, több játékos, több összeállítás! Mindig jó újabb és újabb csapatokat látni, főleg ha meghúznak váratlan, nem meta karaktereket.

+ folyamatos bajnokság, terjedelmes playoffal: Valóban, erre szükség van, a mostani rendszerben nem nagyon van különbség playoff és "sima" week között, ez hasznos lenne.

+ nagyobb esély, hogy Vizicsacsi bejut az LCS-be! :)

- eltűnnek a Super Week-ek: jó volt tömény akciót látni egy egész héten át, szerette a közönség is, ezt azért sajnálnám, ha tényleg kiszednék.

- több csapat = több gyenge játékos: néha - sajnos - jogosan hördülnek fel az emberek, hogy a mostani LCS se eléggé kompetitív, mert van 3-4-5 topcsapat, ahol szinte mindig ki-ki meccs van, de a táblázat alsó fele nem igazán tud hozzászagolni a "nagyokhoz". Még több csapattal csak még nagyobb lenne a különbség az alsó és a felsőház között.

- a jelenlegi hetek is 4 nap, 4x8-10 órásak, ami nem kevés idő, 10 csapattal ez pedig csak még több lenne, nem vagyok biztos benne, hogy a nézőközönség elbírna ilyen mennyiségű meccset. Úgy talán működhet a dolog, hogy lebontják egy egész hétre, napi 3-5 meccsel, az viszont a csapatoknak nem kedvezne (utazás stb.)

Nektek mi a véleményetek, használna vagy inkább ártana az LCS-nek a 10 csapatra bővítés?

A bejegyzés trackback címe:

https://lol-esports.blog.hu/api/trackback/id/tr606504225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása